افتتاح مرکز رشد و نوآوری فن‌آوری‌های گیاه‌پزشکی
افتتاح مرکز رشد و نوآوری فن‌آوری‌های گیاه‌پزشکی
اقتصادسبز آنلاین: 7 دی‌ماه همزمان با برگزاری مراسم هفته پژوهش در موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، مرکز رشد نوآوری و فناوری‌های گیاه پزشکی و کشاورزی افتتاح شد.

اقتصادسبز آنلاین: 7 دی‌ماه همزمان با برگزاری مراسم هفته پژوهش در موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، مرکز رشد نوآوری و فناوری‌های گیاه پزشکی و کشاورزی افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ما‌،‌ این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، حجت الاسلام والمسلمین حاج کاشی مسؤول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان حفظ نباتات کشور، جناب مهندس چنگلوایی مشاور وزیر و رییس سازمان حفظ‌نباتات کشور، دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر زند مشاور وزیر جهاد کشاورزی، دکتر صالحی مدیرکل امور فناوری و معاون ایشان دکتر صفرنژاد، دکتر گل‌محمدی مدیرکل منابع انسانی و نوسازی، دکتر فرازمند مدیرکل مرکز فناوری و اطلاع رسانی، دکتر جعفری رییس موسسه، روسای بخش‌های تحقیقاتی موسسه، دکتر روانلو رئیس مرکز رشد و نوآوری فن‌آوری های گیاه‌پزشکی و مدیران شرکت‌های فناور مستقر در مرکز رشد گیاه‌پزشکی برگزار شد.
دکتر جوادی معاون پژوهش و فن‌آوری سازمان ضمن تبریک به جمع برگزیدگان موسسه در هفته پژوهش، افتتاح مرکز رشد و نوآوری گیاه‌پزشکی را به عنوان بیست و ششمین مرکز رشد و نوآوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تبریک گفته و از افتتاح قریب الوقوع مرکز نوآوری بین المللی با همکاری سازمان جهانی غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در کرج خبر داد. وی نقش موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در سلامت جامعه و کشاورزی را بسیار مهم شمرده و از این موسسه به عنوان خط مقدم مبارزه با معضلات گیاه پزشکی و نقش موثر آن در حوزه سلامت محصولات کشاورزی و انسان یاد نمود. همچنین به برگزیدگان هرساله موسسه در سطح سازمان اشاره نمود و از قابلیت‌های محققان موسسه تحقیقات گیاه پزشکی در عرصه‌های مختلف علمی و اجرایی تقدیر نمود.

دکتر حسین جعفری، رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور در گفت و گو با خبرنگاران گفت: تعدادی از شرکت‌های مستقر در این مرکز رشد مربوط به اعضای هیات علمی و پژوهشگران موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور است که با هدف تجاری سازی یافته های خود در این مرکز فعالیت می کنند. بخش دیگر مربوط به شرکتهای دانش بنیانی است که در زمینه گیاهپزشکی فعالیت دارند. دانش ما در زمینه آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز بسیار زیاد است که اغلب آنها به مرحله تجاری سازی نرسیده است. هدف این مرکز تشویق محققین و اعضای هیات علمی برای تجاری سازی دانش و یافته های خود و بکارگیری آن در توسعه بخش کشاورزی کشور می‌باشد.
دکتر حسین جعفری رییس موسسه در خصوص افتتاح مرکز نوآوری گیاه‌پزشکی کشور گفت: پس از ابلاغ موافقت اولیه تاسیس مرکز نوآوری واحدهای فناور موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در تاریخ 16 مهرماه 1398 از طرف مدیرکل دفتر امور فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مراحل ساخت و تکمیل ساختمان این مرکز واقع در موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور با جدیت پیگیری شد. این ساختمان با سطح زیربنای حدود 700 مترمربع در دو طبقه ظرفیت پذیرش حداقل 15 واحد فناور را داشته و در مجاورت ساختمان‌های اصلی پژوهشی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور واقع در خیابان مقدس اردبیلی (محله اوین-ولنجک تهران) واقع شده است.

شرکت‌ها و واحدهای مستقر در این مرکز علاوه بر دسترسی به امکانات و تجهیزات پژوهشی مستقر در آزمایشگاه‌های پیشرفته این موسسه، قادر خواهند بود از تجارب متخصصان، دانش‌ها و فناوری‌های مجموعه بخش‌های تحقیقاتی این موسسه نیز بهره‌ مند شوند. دفاتر کاری این مرکز دسترسی بسیار نزدیکی به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان حفظ نباتات کشور، دانشگاه شهید بهشتی و مجموعه‌ های تحقیقاتی مستقر در آن، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مراکز تحقیقاتی مجاور آن داشته و بعلاوه، مجموعه امکانات رفاهی بلوط شامل رستورانها، هتل اقامتگاه و سایر خدمات رفاهی می‌تواند برطرف کننده نیازهای شرکتها و واحدهای مستقر در این مرکز باشد. اطلاعات بیشتر در خصوص این مرکز در لینک تحت عنوان «مرکز رشد» در وبگاه موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور به آدرس www.iripp.ir قابل دسترسی می‌باشد.

دکتر جعفری رییس موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور زمینه های فعالیت حوزه‌های اصلی واحدهای فناور در این مرکز نوآوری را دستیابی به دانش فنی سنتز مواد سمیوکمیکال (فرمون‌ها و سایر جلب کننده‌ها)، آفتکش‌های با منشاء گیاهی، نهاده‌های غیرشیمیایی و بیولوژیک، روش‌های نوین پیش‌آگاهی و کنترل آفات، بیماری‌های گیاهی و علف‌های هرز، کنترل بیولوژیک محصولات کشاورزی به خصوص گلخانه‌های تولیدی، ارتقا کیفی آفت‌کش‌ها با مواد افزودنی مجاز، استفاده از فن‌آوری‌های نوین در استخراج، شناسایی و سنجش باقیمانده آفت‌کش‌ها و مایکوتوکسین‌ها، فرمولاسیون‌های نوین آفت‌کش‌ها در جهت سلامت و بهداشت محیط، شناسایی و کنترل آفات نوظهور و روش‌های نوین کنترل آفات شهری، تولید بذر و نهال عاری از عوامل بیماری‌زای گیاهی از جمله ویروس‌ها، دانش فنی تولید انواع سیستم‌ها و کیت‌های تشخیص بیمارگرهای گیاهی، ارایه خدمات فناورانه گیاه‌پزشکی به بخش‌های دولتی و غیردولتی، فناوری‌های مربوط به حشرات صنعتی مانند زنبور عسل، کرم ابریشم و حشرات گرده افشان اعلام نمود.