ایرانی‌ها ۷ برابر فرانسوی‌ها دورریز مواد‌غذایی دارند
ایرانی‌ها ۷ برابر فرانسوی‌ها دورریز مواد‌غذایی دارند
اقتصادسبز آنلاین: رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دورریز مواد غذایی در ایران ۷ برابر فرانسه است.

اقتصادسبز آنلاین: رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دورریز مواد غذایی در ایران ۷ برابر فرانسه است.

به گزارش خبرنگار ما، علیرضا زالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، صنایع غذایی را یکی از پررقابت ترین عرصه‌های صنعتی در کشور دانست و افزود: بخش عمده دورریز محصولات غذایی، پیش از رسیدن به دست مصرف کننده صورت می‌گیرد، در حالی که در کشورهای توسعه یافته، اینگونه نیست و محصولات پس از رسیدن به دست مصرف کننده، دورریز دارند.
وی ادامه داد: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) بارها اعلام کرده است هر شهروند ایرانی روزانه بالغ بر ۱۳۴ کیلو کالری محصولات غذایی را هدر می‌دهد. اگر فرض کنیم از ۹۰ میلیارد مترمکعب مصرف سالیانه آب، ۸۰ میلیارد مترمکعب سهم صنعت کشاورزی است، میزان اهمیت این هدر رفت را درک می‌کنیم. این آمار با کیفیت مواد غذایی ارتباطی مستقیم دارد.

بیشتر بخوانید: جهادکشاورزی کم حاشیه چگونه وزارتخانه‌ای پرهیاهو شد؟

زالی، دورریز مواد غذایی در ایران را ۷ برابر فرانسه اعلام کرد و گفت: دورریز مواد غذایی در مجموع ۲۷ کشور اروپایی، ۹۰ میلیون تن در سال گزارش شده که این آمار در کشور ما ۳۵ میلیون تن در سال، یعنی معادل ۵۰ تا ۶۰ درصد صادرات مواد نفتی است.
وی افزود: باید به سهم صنایع غذایی در صادرات، اشتغال زایی، تحریم زدایی و تجلی اقتصاد مقاومتی و لزوم ایجاد شرایط تسهیل یافته برای وجود تنوع غذایی توجه ویژه شود. / مهر