اقتصادسبز آنلاین: رییس اتحادیه نان سنتی گفت: از سال ۱۳۹۸ تاکنون نرخ نان با وجود افزایش هزینههای تولید از جمله آب، برق، گاز، خمیرمایه، کرایه حمل و نقل، دستمزد کارگر، حق مسکن، بیمه و نظایر آنها تغییری نکرده است و سوال اینجاست که نانوا چگونه باید خود را سرپا نگه دارد؟
به گزارش خبرنگار ما، بیژن نوروزمقدم، رییس اتحادیه نان سنتی، در اینباره اظهار کرد: قرار بود قیمت نان براساس آنالیزها انجام شده در بهمن ماه سال گذشته تغییر کند ولی این تغییرات به اسفندماه موکول شد و در اسفند نیز رئیس جمهوری به سازمان حمایت و وزات صمت دستور داد تا از افزایش قیمتها جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: با این دستور نانواییها خسارت بسیاری خواهند دید، زیرا تمام هزینهها از جمله دستمزد، حق مسکن، بیمه، سایر هزینههای آب، برق، گاز و حمل و نقل افزایش یافته است و به تبع آن هزینه تولید را هم بالا برده است و نانوا مجبور است از جیب خود هزینه کند.
رئیس اتحادیه نان سنتی اضافه کرد: سال ۱۳۹۳ نرخ نان مشخص شد و به مدت ۵ سال یعنی تا شهریور سال ۱۳۹۸ تغییری نکرد. بعد از آن با آنالیزهایی که انجام دادیم اعلام کردیم که هزینه تولید بالا رفته است و در نهایت با ۴۵ درصد افزایش نرخ نان موافقت شد واین نکته نیز اضافه شد که اگر مولفههای تولید با افزایش مواجه شدند قیمت نان نیز مجدد تغییر خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: بهدنبال مچگیری نیستیم
وی در ادامه گفت: از سال ۱۳۹۸ تا کنون با وجود اینکه کرایه حمل و خمیرمایه ۱۰۰ درصد با افزایش قیمت مواجه شده، مزد کارگر ۲ مرتبه دچار افزایش قیمت شده، حق خواروبارو مسکن و سایر هزینههای آب و برق و گاز با افزایش مواجه شده، قیمت نان تغییری نکرده است. سوال اینجاست که نانوا چگونه باید خود را سرپا نگه دارد؟ یعنی یا باید نانوایی را تعطیل کند که اجازه نمی دهیم، زیرا نان قوت قالب مردم است یا اینکه گاهی در سطح شهر مشاهده می شود که نانوایان براساس قیمتهایی که خودشان منطقی می دانند اقدام به فروش نان می کنند.
به گفته وی علاوه بر هزینههای تولید نان و کارگاه تولیدی، نانوایان هم معیشت دارند و بایستی گوشت کیلو ۱۰۰ هزارتومان و برنج کیلویی ۲۵هزارتومان و تن ماهی ۳۰ هزارتومانی و…خریداری کنند و چگونه با نرخ سال ۱۳۹۸ هزینههای سال ۱۴۰۰ را بپردازند؟
نوروز مقدم با بیان اینکه متاسفانه هنوز تصمیمی برای افزایش قیمت نان گرفته نشده است، گفت: با وجود اینکه برخی از نانواییها به دلیل افزایش قیمتی که اعمال کرده اند توسط دستگاههای نظارتی جریمه می شوند اما چاره ای برای آنها نمانده است و حاضر هستند جریمه را بپردازند ولی کارگاه را سرپا نگه دارند. / ایسنا