برداشت مرکبات مازندران با نارنگی زودرس آغاز شد
برداشت مرکبات مازندران با نارنگی زودرس آغاز شد
اقتصادسبز آنلاین: مرکبات مازندران با نارنگی زودرس در سطح حدود ۱۱ هزار هکتار به مرحله برداشت و عرضه به بازار رسیده است ؛ میوه پائیزی که پوست سبزی دارد اما قند آن کامل شده ومزه آن ترش و شیرین است.

اقتصادسبز آنلاین: مرکبات مازندران با نارنگی زودرس در سطح حدود ۱۱ هزار هکتار به مرحله برداشت و عرضه به بازار رسیده است ؛ میوه پائیزی که پوست سبزی دارد اما قند آن کامل شده ومزه آن ترش و شیرین است.

طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از ۱۱۰ هزار هکتار باغ مرکبات استان، ۲۵هزار هکتار نارنگی است که با توسعه و احیاء باغ مرکبات امسال سطح باغ‌های نارنگی زودرس استان به ۱۱ هزار هکتار افزایش یافت که حدود پنج هزار هکتار بیشتر از سال گذشته است.
نارنگی و پرتقال مهم ترین میوه باغ‌های مازندران هستند و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت شده و روانه بازار می‌شود. در میان نارنگی‌ها ارقام ایواساکی، میاگاوا، اکتیو و هوشیموتو در باغ‌های مرکبات مازندران زودرس محسوب می‌شوند و به طور معمول برداشت آنها از دهه دوم شهریور آغاز می‌شود.
گزارش میدانی خبرنگار ایرنا در ساری نشان می‌دهد هر کیلو نارنگی زودرس به طور متوسط ۲۰ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.
طبق اعلام رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نارنگی زودرس به عنوان نخستین میوه پائیزه از گروه مرکبات است. عمده باغ‌های این نوع از میوه در مناطق شرق استان وجود دارد.
روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران روز دوشنبه به نقل از مدیر جهاد کشاورزی میاندورود از آغاز برداشت نارنگی پیش رس از باغات این شهرستان خبر داد و گفت : از هفت هزار و ۴۶۱ هکتار باغ مرکبات این شهرستان ۲ هزار و ۶۰۴ هکتار به کشت نارنگی اختصاص دارد که پیش‌بینی می‌شود امسال ۶۰ هزار تن نارنگی از باغات این شهرستان برداشت شود.

بیشتر بخوانید: اولین محموله تخم‌مرغ نطفه‌دار پایان هفته جاری وارد کشور می‌شود

سیداسماعیل علوی میانگین عملکرد نارنگی را ۳۰ تن در هکتار اعلام کرد و افزود: از مزیت‌های ارقام نارنگی‌های پیش رس تازه خوری، عرضه زودتر آن به بازار و برداشت آسانتر محصول به دلیل درختچه ای بودن آن است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود‌هاشیمیتو، ایواساکی و میاگاوا را ارقام نارنگی‌های پیش‌رس منطقه اعلام کرد و گفت: این ارقام زودرس پوست سبزی دارند و در عین حال، قند آن کامل شده و در حالت کلی اگر نسبت قند به اسید بیشتر از ۱۰ باشد، میوه قابل برداشت است و می‌توان نارنگی را به بازار عرضه کرد و سبز بودن نارنگی سبب نمی‌شود برخی افراد بخواهند با سبززدایی محصول را به فروش برسانند.
کارشناسان باغبانی مازندران معتقدند اگر نارنگی‌های عرضه شده در بازار به رنگ سبز نباشد، نشانه انجام عملیات سبز زدایی با هدف فریب دادن شهروندان است و نباید از این میوه استفاده کرد.
جهاد کشاورزی مازندران هم از باغداران خواسته است از چیدن نارنگی‌های غیر زودرس که قند آن کامل نشده است، خودداری کنند. “انشو “، “پیج”، “کلمانتین “، “یافا” و “یونسی” از انواغ نارنگی‌هایی دیررس باغ‌های مازندران هستند که برداشت آنها با گونه‌های مختلف پرتقال مانند ” تامسون ” از نیمه آبان شروع می‌شود.
جهاد کشاورزی مازندران تاکید کرد که با توجه به تولید قابل توجه انواع مرکبات بویژه نارنگی زود رس و پرتقال و لزوم صادرات آن به خارج از استان و کشور، باغداران به هیچ عنوان نه تنها در برداشت محصول عجله نکنند، بلکه از پیش فروش آن نیز خودداری کنند، چون برخی از دلالان با هدف استفاده از قیمت بالای میوه‌های نوبرانه، محصول باغات را پیش خرید و عملیات رنگ آوری را روی میوه انجام می‌دهند.
طبق آمار رسمی سال گذشته حدود ۲۵۰هزار تن مرکبات استان صادر شده که ۶۰ درصد بیشتر از سال ۱۳۹۸ است.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است. / ایرنا