اقتصادسبز آنلاین: نشست مشترک اعضای هیأت مدیره فدراسیون تشکلهای فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی با رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با هدف ارتقا و توسعه ظرفیتهای بازرگانی و حل مسائل و مشکلات این تشکل با حضور اعضای هیات مدیره، معاون امور فنی و بازرگانی، معاون توسعه تعاونیها، تشکلها و نظامهای بهرهبرداری و مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد سازمان در روز ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در سالن جلسات سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما، محور اصلی این نشست را ارائه رئوس چالشها و مشکلات پیش روی توسعه فعالیتهای فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در بخش بازرگانی در حوزههای تعاملی با شرکتها و بخشهای تخصصی وزارت جهاد کشاورزی و تشکلها تشکیل میداد که از سوی مهندس نقاشی دبیر اجرایی این فدراسیون و سایر اعضای هیات مدیره در این جلسه مطرح گردید.
در این نشست، مهندس طهماسبی رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ضمن اشاره به اهمیت تعامل فدراسیون صنایع غذایی کشور و شرکتهای تحت پوشش آن با شبکه تعاونیها و اتحادیهها و همبستگی تشکلها با بخش خصوصی کارآفرین برای کمک به کشاورزانی که در بهترین وضعیت حداکثر یک بار در سال دارای گردش مالی هستند، در جهت ایجاد مشارکت در بازاریابی، افزایش امنیت غذایی جامعه و تسهیل و حمایت از بهره برداران، عقد قراردادهای حقوقی در معامله با بدنه بخش دولتی و نیز با تشکلها، توسعه تجارت خارجی جدا از فعالیتهای بورسی و مشارکت فدراسیون در حل انباشت فصلی محصولات و حضور در حل مسائلی از جمله مساله زعفران برای با هدف حمایت از کشاورزان و جلوگیری از افت قیمت به منظور هدایت خرید محصول در گستره صنایع غذایی کشور و فرآوری و تبدیل و صادرات ماده موثره زعفران، لزوم توسعه پشتوانههای بانکی، هدایت بازارهای مالی و سرمایه ای در حوزههای فعالیتهای فدراسیون صنایع غذایی برای حل مشکلات تولید و بویژه تاکید و اصرار دائم در پیگیریهای توسعه تعاملات این تشکل با سازمانها و نهادها تاکید نمود.
بیشتر بخوانید: کشاورزان بخشی از گندم را تحویل دولت نمیدهند
وی با اظهار اینکه صنایع غذایی کشور باید قوی باشد، تصریح کرد: شناسایی اراضی مستعد برای توسعه زیرساختها، سرمایه گذاری در قالب فعالیتهایی نظیر بورس و استارتاپ با تاکید بر برنامه ریزیهای فدراسیون صنایع غذایی بر بهینه سازی زنجیره تامین محصولات غذایی شامل تولید، بستهبندی، حمل و نقل و توزیع در مورد هر محصول در تعامل با جهاد کشاورزی، شبکه تعاونیهای تحت پوشش سازمان مرکزی تعاون روستایی و کشاورزان و توجه به تکمیل زنجیرهها نظیر عرضه و تولید محصولات در بدنه فدراسیون و انتقال مارکتینگ دارای اهمیت میباشد و لازم است مورد توجه فدراسیون قرار گیرد.
رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در این نشست در خصوص تاکید و پیشنهاد فدراسیون صنایع غذایی کشور مبنی بر در اختیار داشتن شهرک صنایع غذایی و نمایشگاه دائمی صنایع غذایی در مناطق پیشنهادی، در طی جلسه با رایزنیهای مستقیم با مدیران و مسئولین شرکتها و سازمانها همچون شرکت پشتیبانی امور دام، شرکت شهرکهای کشاورزی، مجموعه فرودگاه بین المللی امام و شهرک آفتاب، سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بر لزوم ادامه پیگیریها توسط مجموعه فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و معاونت توسعه تعاونیها، تشکلها و نظامهای بهره برداری تصریح کرد.
در پایان این جلسه مقرر شد که جهت به ثمر نشستن اقدامات و تعاملات ایجاد شده تشکیل کارگروه توسعه صنایع غذایی در دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تشکیل گردد و اقدامات حمایتی و پیگیری لازم جهت تقویت تعاملات فدراسیون صنایع غذایی در حوزههای مطرح شده همچون زیرساختها، امور بانکی، مبادله و فرآوری کالا، ارتقاء ارزش افزوده محصولات با تاکید بر زعفران برای امر صادرات از سوی معاونت توسعه تعاونیها، تشکلها و نظامهای بهره برداری و معاونت امور فنی و بازرگانی جهت نتیجه دهی سریع مورد اهتمام قرار گیرد.
در این جلسه همچنین مقرر گردید پیشنهادهای فنی و توجیهی فدراسیون صنایع غذایی کشور در خصوص احداث شهرک صنایع غذایی در مناطق حوزه فرودگاه بینالمللی امام و همچنین پروژه شهر آفتاب و امکان یابیهای در سطح استانهای البرز، قم و قزوین ارائه و در کارگروه مورد بررسی و اتخاذ تصمیم شود. در ضمن اقدام مقتضی از سوی معاونت امور فنی و بازرگانی سازمان برای ارائه لیست و فهرست محصولات کشاورزی در اختیار شبکه تعاونیها و تشکلهای تحت پوشش سازمان در سطح استانهای مختلف به جهت فرآوری محصول یا صادرات آن بعمل آمده و هماهنگی لازم برای بهره بردای از آنها با فدراسیون بهعمل آید.
حاضرین در جلسه از سوی فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی را آقایان محسن نقاشی مدیرعامل فدراسیون و مدیرعامل شرکت به سبز، امیر ثابت پی رییس هیات مدیره فدراسیون و مدیرعامل گروه صنایع غذایی نامی نو، رسول قملاقی عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ماسیس، محمد فوزی عضو فدراسیون و مدیرعامل شرکت بروزرسان و جمشید کلانتر عضو فدراسیون و مدیرعامل شرکت سبزدانه تشکیل میدادند. / پات