خرمای دشتستان در پی بازارهای جهانی/ صادرات به روسیه تسهیل شود
خرمای دشتستان در پی بازارهای جهانی/ صادرات به روسیه تسهیل شود
اقتصادسبز آنلاین: کشور روسیه می‌تواند به یکی از بازارهای مهم برای خرمای استان بوشهر تبدیل شود و می‌طلبد که با تلاش مسئولان مربوطه، صادرات خرما به این کشور تسهیل شود.

اقتصادسبز آنلاین: کشور روسیه می‌تواند به یکی از بازارهای مهم برای خرمای استان بوشهر تبدیل شود و می‌طلبد که با تلاش مسئولان مربوطه، صادرات خرما به این کشور تسهیل شود.

به گزارش خبرنگار ما، استان بوشهر علیرغم ظرفیت‌های بسیار خوبی که در زمینه تولید خرما دارد، در زمینه فروش این محصول با چالش‌های زیادی روبرو است و کشاورزان این استان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.
طی سال‌های اخیر با شیوع کرونا و همچنین تشدید تحریم‌ها، خرمای استان بوشهر مسیر ورود به بازارهای جهانی را به خوبی طی نکرده و میزان کم صادرات این محصول بر قیمت آن تأثیر گذاشته است.
روسیه یکی از مقاصد مهم خرمای استان بوشهر است که در صورت تسهیل در صادرات، می‌توان امید زیادی به بهبود بازار خرما و افزایش قیمت خرید این محصول از دست کشاورزان داشت.
صادرکنندگان با مشکلات زیادی برای صدور محصول خود به روسیه روبرو هستند و خرمای استان بوشهر نیز اسیر این مشکلات شده و انتظار می‌رود که با تسهیل در امور صادراتی زمینه گشایش‌های بیشتر در این بازار فراهم شود.
از چالش‌های پیش روی صادرکنندگان خرمای استان بوشهر می‌توان به مشکلاتی در زمینه انتقال و بازگشت ارز ناشی از صادرات، تأخیر در پذیرش بار، بیمه محصولات کشاورزی، تعرفه‌های صادراتی اشاره کرد.
برقراری ارتباط و برگزاری جلسات مشترک با تجار روسیه، اتصال به شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی، ایجاد خط ترانزیتی جنوب به شمال در کشور و اتصال به کریدور روسیه از مطالبات صادرکنندگان خرما است.
از دیگر خواسته‌های صادرکنندگان به روسیه می‌توان به حل مشکل ویزا برای تجار ایرانی، اجرای تفاهم نامه اوراسیا برای کاهش تعرفه صادرات، اتصال به فروشگاه‌های زنجیره‌ای روسیه و ضمانت بازگشت پول اشاره کرد.
در راستای رفع مشکل صادرکنندگان، نشستی با حضور نماینده مردم دشتستان در مجلس، نمایندگان اتاق بازرگانی و انجمن خرمای ایران، جمعی از صادرکنندگان بوشهری و فعالان اقتصادی با سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه برگزار شد.

توسعه صادرات به کشور روسیه
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی توسعه صادرات خرما به روسیه را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: یکی از برنامه‌های مهم ما توسعه صادرات به کشور ثروتمند روسیه است و در این راستا تلاش‌های فراوانی داشته‌ایم.
ابراهیم رضایی اضافه کرد: در سفر به روسیه این دغدغه‌ها این موضوع پیگیری شد و به سفیر ایران در این کشور نیز منتقل شد و با استقبال ایشان برای کمک به صادرکنندگان، از ایشان دعوت به عمل آمد.
وی خواستار دعوت از تجار و مدیران شرکت‌های بزرگ و هولدینگ‌های روسی برای سفر به استان بوشهر شد و از سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه خواست تا این مهم پیگیری شود.

بیشتر بخوانید: مقررات‌زدایی از تولید اولویت دولت سیزدهم

حمایت از تقویت صادرات خرما
سفیر ایران در روسیه نیز در این دیدار با قدردانی از نماینده دشتستان برای پیگیری ویژه مشکل صادرکنندگان، اظهار داشت: برگزاری این نشست‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و باید تداوم داشته باشد.
کاظم جلالی اضافه کرد: پیشنهاد می‌کنم حداقل هر ۴۰ روز یک بار جلسه صادر کنندگان سایر نقاط کشور با محوریت دکتر رضایی با تیم اقتصادی ما در سفارتخانه در فضای مجازی یا به صورت حضوری برگزار شود.
وی با تاکید بر اینکه تجار ایرانی باید کنار هم قرار بگیرند افزود: از طریق دولت و با همراهی دکتر رضایی پیگیر حل مشکل انتقال پول و مشکل حمل و نقل هستیم.

رفع مشکلات صادرات زمینی
سفیر ایران در روسیه بیان کرد: ما در مرز زمینی مشکلاتی داریم که در صدد رفع آن هستیم اما باید توجه کنیم که ما یک مزیت ذاتی داریم که مرز دریایی ماست و نباید از آن غافل باشیم و تا زمانی که ما مرزهای دریایی خود را فعال نکنیم مشکلاتی را پیش روی خود خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: برای فعال‌سازی مسیر دریایی به روسیه، نیازمند تجهیز بنادر و خرید کشتی‌های رورو هستیم که از طریق دولت پیگیر آن هستیم.
جلالی خاطرنشان کرد: آمادگی دارم برای تسهیل تردد فعالان اقتصادی به روسیه در خصوص صدور ویزا و همچنین فعال‌سازی مسیر دریایی همکاری کنم.

راه‌آهن به بنادر وصل شود
وی بیان کرد: راه حل دیگر ما مسیر ریلی است که باید راه آهن ما به بنادرمان وصل شود.
جلالی از فعال شدن کریدور خلیج فارس به خلیج فنلاند در آینده خبر داد و گفت: سال آینده از طریق زاهدان به شرق روسیه وارد می‌شویم و دروازه جدیدی برای صادرکنندگان کشور باز خواهد شد.
وی تصریح کرد: ما همزمان که در حال چانه زنی برای تسهیل کار صادرات از مسیر زمینی هستیم پیگیر فعال‌سازی مسیرهای دریایی و ریلی هم خواهیم بود.

خرما برندسازی شود
سفیر ایران در روسیه با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته برای توسعه صادرات به روسیه، بر برندسازی خرمای ایرانی تاکید کرد و افزود: آمادگی همکاری در ایجاد غرفه و نمایشگاه خرما و محصولات ایرانی در استان استراخان روسیه را داریم.
جلالی اضافه کرد: آمادگی داریم کریدور سبز را با مزیت‌هایی همچون سرعت بالا و کاهش زمان برای خرما فعال کنیم.
انتظار می‌رود با توجه به وضعیت بازار خرما و آمادگی مسئولان برای تسهیل در صادرات، زمینه برای صادرات خرمای استان بوشهر به روسیه و رونق گرفتن این بازار فراهم شود. / مهر