ملخ‌های صحرایی چه زمانی وارد کشور می‌شوند؟
ملخ‌های صحرایی چه زمانی وارد کشور می‌شوند؟
اقتصادسبز آنلاین: مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات گفت: بر اساس برآوردها آفت ملخ صحرایی از اواخر اسفند سال جاری و اوایل فروردین سال آینده وارد کشور خواهد شد.

اقتصادسبز آنلاین: مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات گفت: بر اساس برآوردها آفت ملخ صحرایی از اواخر اسفند سال جاری و اوایل فروردین سال آینده وارد کشور خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ما، سعید معین، مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات، در پاسخ به این سوال که آیا ملخ‌های صحرایی همچنان در کشور حضور دارند یا خیر؟ گفت: در بهار امسال در سطحی بالغ بر ۱۹ هزار و ۳ هکتار با آفت ملخ صحرایی در استان‌های خوزستان، ایلام، بوشهر و هرمزگان مبارزه شد و در حال حاضر نیز آفتی به نام ملخ صحرایی در کشور وجود ندارد.
وی ادامه داد:در جنوب یمن، مناطق جنوب شرق عربستان و در عمان در دوماه نیم گذشته بارندگی‌های زیاد و سیل اتفاق افتاد. همچنین بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی طوفان یا چرخنده ای به نام شاهین نیز روزهای گذشته حدود ۶۰۰ میلی متر باران در عمان و عربستان به همراه داشت و بر اساس پیش بینی‌ها این چرخنده‌ها ادامه دار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: نانو بسته‌بندی، تکنیکی که ماندگاری مواد غذایی را سه برابر می‌کند

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات اضافه کرد: در حقیقت می توان گفت که در جنوب شرق عربستان و شرق آفریقا بارندگی‌های بسیار خوبی شده است. همچنین بر اساس پیش بینی‌های سازمان هواشناسی جهانی و سایت‌های معتبر، بارندگی در ۵ ماهه آخر سال در جنوب ایران حد نرمال و کمی کمتر از نرمال خواهد بود. این یعنی شرایط و بستر برای رشد و نمو ملخ صحرایی با توجه به شرایط آب و هوایی فراهم است.
وی تصریح کرد:بر اساس برآوردها آفت ملخ صحرایی از اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه وارد کشور خواهند شد و چون این بار از سمت شرق می آیند استان‌های هرمزگان، بخشی‌هایی از جنوب کرمان وسیستان و بلوچستان زودتر از بقیه استان‌ها درگیر خواهند شد.
به گفته وی اینکه چقدر ملخ وارد کشور می شود هنوز مشخص نیست. اما قطعا از سال قبل بیشتر خواهد بود. البته هر چه باد موافق نیز بیشتر باشد تعداد بیشتری وارد کشور خواهند شد.
معین با بیان اینکه پیش بینی می شود در سال آینده سطح مبارزه با این آفت ۸۰ هزار هکتار باشد، گفت: ممکن است سطح مبارزه بیشتر هم شود.
وی در پایان افزود: برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی از دولت درخواست اعتبار کردیم که با تخصیص ۵۰ میلیارد تومان موافقت شده است. در حال حاضر ۱۰ میلیارد آن به حساب سازمان ریخته شده و از آنجا نیز به حساب استان‌ها رفته تا این استان‌ها بتوانند سم و ادوات مورد نیازشان را خریداری کنند و دیده بانی نیز آغاز شود. بنابراین هیچ نگرانی ای برای مبارزه با این آفت وجود ندارد. / ایسنا