25 تن زعفران به ارزش ۲۲ میلیون دلار صادر شد
25 تن زعفران به ارزش ۲۲ میلیون دلار صادر شد
اقتصادسبز آنلاين: به گفته مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، در ماه های فروردين و ارديبهشت، بیش از ۲۵ تن زعفران به ارزش ۲۲ میلیون دلار  از کشور صادر شده است.

اقتصادسبز آنلاین: به گفته مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، در ماه های فروردین و اردیبهشت، بیش از ۲۵ تن زعفران به ارزش ۲۲ میلیون دلار  از کشور صادر شده است.

حسین زینلی با بیان اینکه این میزان زعفران از مجاری قانونی کشور به ۳۷ کشور دنیا صادر شده است، گفت: اکنون کشورهای چین، امارات متحده عربی، اسپانیا، افغانستان و ایتالیا در رتبه‌های اول تا پنجم صادرات زعفران قرار دارند.

وی با اشاره به با توجه به اهمیت تولید و تکمیل حلقه‌های متعدد زنجیره ارزش گیاهان دارویی ارزآوری صادرات زعفران افزود: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۳۸ هزار کیلوگرم زعفران در سطح کشور تولید و روانه بازارهای داخلی و بین‌المللی شد.

زینلی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ مجموع سطح زیر کشت زعفران در کشور ۱۲۷ هزار و ۳۷۰ هکتار بود، اظهار داشت: از این میزان ۱۲۵ هزار و ۱۵۶ هکتار بارور و ۲۲۱۱ هکتار غیربارور است و در این میان استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی به ترتیب رتبه اول و دوم را در هر دو معیار سطح زیر کشت و تولید زعفران را به خود اختصاص داده‌اند.

مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی درخصوص اقدامات اساسی و راهبردی در حوزه زعفران، به اهمیت ارتقای عملکرد و حمایت از تولید کنندگان اشاره کرد و افزود: آموزش و انتقال یافته‌های نوین و برنامه‌های متنوع ترویجی از راهکارهای مناسب و کاربردی برای افزایش عملکرد و همواره مورد تاکید این دفتر است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بررسی‌های کارشناسی گویای آن است که میانگین عملکرد تولید زعفران در سال ۱۴۰۲ در برخی از استان‌ها صرفا به دلیل سرمازدگی پایین بود و سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی بر آن است مناطقی که عملکرد پایین‌تر از میانگین ۵ کیلوگرم در هکتار دارند و برنامه دقیق و راهبردی برای ارتقای عملکرد را نداشته باشند، مورد حمایت قرار ندهند، چراکه تولید زعفران در آن مناطق غیراقتصادی خواهد بود.

به گفته وی، بنابراین این استان‌ها برای حمایت از سوی وزارتخانه، باید از شیوه‌های نوین برای تولید زعفران بهره گرفته و از نتایج تحقیقات و الگوهای ترویجی برای ارتقای عملکرد این محصول استفاده کنند.

زینلی با توجه به بارش‌های قابل توجه سه ماهه نخست سال در مناطق مختلف کشور پیش‌بینی کرد که در سال جاری عملکرد و میزان تولید زعفران در کشور روند افزایشی داشته باشد.

وی افزود: در این راستا به تمامی تولید کنندگان، فعالان و تجار در حوزه بازار زعفران توصیه می‌شود محصولات تولیدی خود را روانه بازار کنند و از انبارداری آن جلوگیری کنند.

مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی ضمن قدردانی از تولید کنندگان و فعالان زنجیره‌های ارزش زعفران، به اهمیت توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی در کشور تاکید کرد./ ایرنا

 

اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا