اقتصادسبز آنلاین: این روزها به منظور تشخیص انواع بیماری گیاهان و میوهجات، روشها و تکنیکهای نوینی ارایه داده میشود که از نابودی محصولات جلوگیری میکنند.
یکی از این روشهای جدید، بهکارگیری گل برنج در شناسایی بیماری انواع فلفل دلمهای سبز، قرمز، زرد و نارنجی است که درصد خطا در آن به حداقل میزان ممکن رسیده است. برنج خواص بسیار زیادی دارد و استفاده از گل آن میتواند به بهبود وضعیت گیاهان و محصولات کشاورزی کمک کند. محققان کالیفرنیا گل برنج را در دو ظرف مجزا مورد آزمایش قرار دادند. در یکی از این ظرفها، گل برنج را بدون هیچ پوشش و افزودنی قرار دادند و در دیگری تخم فلفل دلمهای و خاک و افزودنیهای خوراکی گیاهی به گل برنج اضافه کردند. سپس در کمتر از 48 ساعت و در مدت زمان کوتاهی ظرف نخست با زرد شدن و از بین رفتن گل برنج مواجه شد، اما ظرف دوم رشد ابتدایی دانههای فلفل دلمهای را به نمایش گذاشت.
بیشتر بخوانید: افزایش زیان انباشته دامداران در تولید شیر
در این زمان، محققان متوجه شدند که گل برنج هنگامیکه با تخم فلفل دلمه ای یا حتی دیگر محصولات کشاورزی در تماس باشد، به حفظ سلامتی آنها کمک میکند و موجب رشد سریع تر و افزایش کیفیت و ماندگاری انواع فلفلهای دلمهای شود. این نوع آزمایشات موجب شد تا محققان از گل برنج یک پودر دارویی را تولید کنند که این پودر سرعت پیشروی بیماری در دانههای فلفل دلمهای و سایر دانههای کشاورزی را متوقف میکند و میتواند در تشخیص بیماریها با توجه به علائم آنها نقش بسزایی ایفا کند.