اقتصاد سبز آنلاین: سازمان تحقیقاتی کشاورزی و موادغذایی اسپانیا به تازگی تحقیق گستردهای را بر روی پرتقال انجام داده و به این نتیجه رسیده است که استفاده از پوسته داخلی و پرزهای میوه پرتقال میتواند برای تشخیص سلامت انواع بستههای غذایی بهویژه گوشت و فرآوردههای آن بسیار مفید باشد.
این تحقیق بهگونهای صورت گرفته که از ترکیب پوسته داخلی و پرزهای درونی پرتقال، یک ماده اسپری تولید شده که این ماده هنگامیکه بر روی بسته انواع میوهجات، موادغذایی و گوشت اسپری میشود، پس از گذشت ۱۲ ساعت بیماری و یا خرابی آنها را با تغییر رنگ بسته نشان میدهد. نکته قابل توجه اینجاست که این ماده در بسته موادغذایی فعل و انفعالات طبیعی را ایجاد میکند که خودِ محصول در مدت زمان کوتاهی بیماری خود را به نمایش در میآورد. حتی در برخی از محصولات بستهبندی، دیده شده که با استفاده از این اسپری، به سرعت تغییر رنگ دادهاند و خرابی را نشان دادهاند. بنابراین خریداران با کمترین هزینه ممکن میتوانند بهراحتی خرابی یا بیماری خاص محصولات غذایی مورد استفاده خود را مشاهده کرده و از خرید این محصولات ناسالم جلوگیری کنند. این در حالی است که پرتقالهای خراب هم این خاصیت بالقوه خود را دارا هستند و میتوان از آنها در جهت تولید ماده اسپری تشخیص سلامت بستهبندیهای موادغذایی بهرهمند شد.