«استفساریه» راهکار رفع مشکل الزام پروانه ساخت صنایع غذایی
«استفساریه» راهکار رفع مشکل الزام پروانه ساخت صنایع غذایی
اقتصادسبز آنلاین: دو پیشنهاد بخش خصوصی برای رفع معضلات صدور پروانه ساخت و یک راهکار بخش دولتی، ماحصل چهارمین جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران بود.

اقتصادسبز آنلاین: دو پیشنهاد بخش خصوصی برای رفع معضلات صدور پروانه ساخت و یک راهکار بخش دولتی، ماحصل چهارمین جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران بود.

به گزارش خبرنگار ما، چهارمین جلسه ماهانه کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران که به‌منظور بررسی مشکلات صدور پروانه ساخت و تسهیل فرآیند اجرایی صدور پروانه برای فعالان صنایع غذایی و با حضور دکتر محمود آل بویه، سرپرست اداره‌کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو و دکتر یوسف صادقیان از سازمان غذا و دارو و استقبال چشمگیر تشکل‌ها و فعالان بخش خصوصی برگزار شد، دکتر آل بویه پس از استماع نقطه نظرات حاضران در جلسه و بیان این‌که اگر واحد صنایع غذایی خوب و باکیفیت تولید می‌کند، نیازی به دخالت ارگان‌های نظارتی نیست و برای تولیدکنندگان خوب باید فرش قرمز پهن کرد، افزود: اگر تولیدکننده ثابت کند که محصول باکیفیت تولید می‌کند سازمان غذا و دارو آمادگی واگذاری تمام امور را به مسئولین فنی واحدها دارد.
وی تأکید کرد: حذف الزام پروانه ساخت برای هر نوع محصول صنایع غذایی نیازمند استفساریه از مجلس و شورای نگهبان است.
بر پایه این گزارش، پیش از صحبت‌های دکتر آل بویه، مسعود بختیاری، رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران به بررسی و تحلیل مشکلات صدور پروانه ساخت اشاره کرد و متذکر شد: صرف وقت و توان کارشناسان واحدهای تولیدی به امور غیرضروری، صرف وقت و توان کارشناسان سازمان غذا و دارو و معاونت‌های غذا و دارو استان‌ها به امور غیرضروری و نبود امکان صرف وقت جهت انجام امور ضروری از جمله پایش باقی‌مانده سموم دفع آفات نباتی و کودهای شیمیایی در محصولات از جمله مشکلات پیرامونی صدور پروانه ساخت به‌شمار می‌رود.
وی اظهار داشت: نادیده گرفتن اصل محرمانه بودن اطلاعات واحدهای تولیدی، تحمیل هزینه‌های سنگین به واحدهای تولیدی جهت صدور پروانه‌های ساخت متعدد و سرکوب نوآوری و ابداع در تولید محصولات جدید و نامطلوب شدن محیط کسب و کار به‌دلیل تمرکز بر روی نظارت‌های پیشین به‌جای نظارت‌های پسین از جمله دیگر معضلات صدور پروانه‌های ساخت است.
بختیاری در ادامه پیشنهاد داد: در صورتی که برای هر گروه فرآورده غذایی، تنها یک پروانه صادر شود و مشخصات و محتویات در قسمت نشانه‌گذاری محصول درج گردد و برای هر استاندارد ملی محصول تنها یک پروانه ساخت صادر شود بسیاری از مشکلات تولیدکنندگان صنایع غذایی مرتفع خواهد شد.

 

 

اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا