اقتصادسبز آنلاین: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعیت تغذیه ایرانیها به ویژه در ایام کرونا، مطالبی را مطرح و توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش خبرنگار مهر، زهرا عبدالهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی غذا برگزار شد، گفت: در شرایط بحران کووید ۱۹ و اینکه شیوع این بیماری روز به روز در جهان رو به افزایش است، نقش تغذیه و اصلاح الگوی غذایی در کاهش شدت بیماری و مرگ و میرهای کرونایی بسیار مهم است.
وی با اشاره به هشدارهای فائو و سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با بحران غذایی در روزهای کرونایی، افزود: این سازمانها هشدار میدهند در چنین شرایطی که امکان افزایش خطر بروز ناامنی غذایی بیش از پیش وجود دارد، لازم است اقدام پیشگیرانه انجام شود.
عبداللهی ادامه داد: در ایران اقدامات خوبی در جهت کمبودهای تغذیه ای کووید ۱۹ در حال انجام است که کنترل قیمت مواد غذایی برای دسترسی بهتر مردم، یکی از همین اقدامات است.
وی با تاکید بر داشتن الگوی غذایی صحیح برای جلوگیری از بروز سوءتغذیه، گفت: سوءتغذیه شانس ابتلا به کرونا را بیشتر کند و شدت بیماری را افزایش دهد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزود: مصرف هر نوع سبزی و میوه مناسب با فصل میتواند بسیار کمک کننده باشد.
وی با اشاره به افزایش قیمت مواد غذایی به دنبال تبعات اقتصادی بحران کرونا، گفت: در حال حاضر مادران باردار و کودکان زیر ۵ سال دچار سوءتغذیه در کشور، پس از شناسایی تحت پوشش سبد غذایی رایگان قرار میگبرند.
عبداللهی افزود: در مناطق آسیب پذیر به کودکان ۲ تا ۵ سال ویتامین A داده میشود.
وی در ارتباط با وضعیت ناامنی غذایی در کشور، گفت: بر اساس آخرین اطلاعاتی که وجود دارد، ناامنی غذایی در کشور کمتر از پنج درصد است.
عبداللهی در همین زمینه ادامه داد: این ناامنی غذایی خودش را در برخی استانها و مناطق کمبرخوردار بیشتر نشان میدهد. اما نکته مهم این است که حتی در مناطق کم برخوردار طی ۲۵ سال گذشته و به ویژه در سالهای اخیر بعد از طرح تحول سلامت با اقدامات و مداخلاتی که از سوسی بخش بهداشت و سایر بخشهای دخیل انجام شده، کاهش قابل ملاحظه سوءتغذیه را در کودکان زیر پنج سال شاهد بودیم.
وی گفت: سوءتغذیه کودکان یک شاخص بینالمللی در حوزه ناامنی غذایی است و از طریق این شاخص وضعیت امنیت غذایی کشورها را تخمین میزنند.
عبداللهی افزود: به دلیل اقداماتی که طی دو دهه گذشته در کشور انجام شده، بیش از ۷۵ درصد میزان سوءتغذیه در کودکان زیر پنج سال کاهش پیدا کرده است. در عین حال همچنان این نگرانی را در مناطق کم برخوردار داریم. زیرا نسبت به متوسط کشوری سوءتغذیه در این مناطق مقداری بیشتر است. / مهر