اقتصادسبز آنلاین: سیب زمینی نه تنها منبع غنی از کربوهیدراتهای غذایی برای انسان بوده، بلکه منبعی غنی از نشاسته برای کاربردهای صنعتی متعدد نیز است.
دانشمندان A&M AgriLife در حال یادگیری نحوه تغییر نسبت دو مولکول نشاسته سیبزمینی، آمیلوز و آمیلوپکتین، برای افزایش کاربردهای آشپزی و صنعتی هستند. بهعنوان مثال، سیب زمینی مومی، که محتوای آمیلوپکتین بالایی دارد، در تولید پلاستیکهای زیستی، افزودنیهای غذایی، چسبها و الکل کاربرد دارد. مقدار نشاسته در غدههای سیب زمینی عامل اصلی تعیین کننده استفاده از سیب زمینی است. ولس یکی از محققان این تیم امریکایی در اینباره گفت: «سیب زمینی با نشاسته بالا اغلب برای تهیه غذاهای فرآوری شده مانند سیب زمینی سرخ شده، چیپس و سیب زمینیهای کم آب استفاده میشود. سیب زمینی با سطوح نشاسته کم تا متوسط اغلب برای بازارهای بورس تازه استفاده میشود. برای بازار تازه، ملاحظات مهم دیگرِ ظاهر غده از جمله بافت پوست، رنگ پوست، رنگ گوشت و شکل غده است.
بیشتر بخوانید: استارتآپی که پایدار بودن برندهای موادغذایی را رصد میکند
شکل غده سیب زمینی برای مصارف صنعتی اهمیت کمتری نسبت به مصرف انسانی دارد. غدههای سیبزمینی با بدشکلیهای خارجی ناشی از گرما یا تنش خشکی یا عوامل دیگر میتوانند به کاربردهای بیشماری از جمله غذای سگ و گاو هدایت شوند. علاوه بر این، نشاسته سیب زمینی میتواند اتانول برای سوخت تولید کند. همچنین این غدههای سیب زمینی یک جایگزین زیست تخریبپذیر برای پلاستیک، چسبها، عوامل بافت و پرکنندهها برای صنایع داروسازی، نساجی، چوب و کاغذ و سایر بخشهای مشابه نیز میتوانند باشند.»