تولید گندم ۳۰ درصد افت کرد
تولید گندم ۳۰ درصد افت کرد
اقتصادسبز آنلاین: نایب رییس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آخرین آمار ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده که این امر بیانگر کاهش ۳۰ درصدی تولید نسبت به سال قبل است.

اقتصادسبز آنلاین: نایب رییس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آخرین آمار ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده که این امر بیانگر کاهش ۳۰ درصدی تولید نسبت به سال قبل است.

به گزارش خبرنگار ما، علیقلی ایمانی، نایب رییس بنیاد ملی گندمکاران، درباره آخرین وضعیت برداشت گندم اظهار کرد: بنابر آخرین آمار تاکنون ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده که تولید نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد و خرید کمی بالاتر از این میزان افت داشته است.

خرید تضمینی گندم به ۵ میلیون تن می رسد
او افزود: با توجه به آنکه ۱۰ درصد اراضی مناطق سرد برداشت نشده است، امیدواریم میزان خرید به ۵ میلیون تن برسد.
ایمانی با اشاره به اینکه طبق سنوات گذشته کشاورزان ۲۵ درصد گندم تولیدی را به عنوان بذر و خودمصرفی نگه می‌دارند، بیان کرد: با توجه به آنکه کشاورزان در پیک برداشت مقداری گندم در انبارها نگهداری می‌کنند، از این رو ممکن است تا پایان آبان همزمان با باز بودن مراکز، کشاورزان گندم تولیدی را تحویل مراکز دولتی دهند.
نایب رییس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: سالیانه حداقل یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بذر نیاز داریم که به دلیل مشکلات تامین بذر نسبت به سال قبل و تغییرات قیمت در حوزه آرد و نان، کشاورزان مقدار بیشتری بذر نگهداری کرده‌اند تا بتوانند پس از تبدیل به آرد در بازار عرضه کنند.

بیشتر بخوانید: اپلیکیشن Poultry Disease Diagnosis

او درباره آخرین وضعیت واردات گندم گفت: با توجه به افزایش نگهداری گندم در انبارها از سوی کشاورزان و کاهش محسوس تولید و خرید نسبت به سال قبل، دولت اقدام به ثبت سفارش برای واردات کرد که با روی کار آمدن دولت جدید این روند استمرار خواهد داشت، اما تا زمانی که پرونده خرید گندم بسته نشود، نمی‌توان پیش بینی دقیقی راجع به واردات داشت.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه گرانی نان ارتباطی به گندم ندارد، بیان کرد: امسال در بودجه سنواتی، نرخ گندم تحویلی به نانوایان سنتی همانند سال قبل ۶۲۵ تومان و آزادپز ۹۰۰ تومان است و تنها افزایش هزینه‌های کارگری، حمل و نقل و خمیرمایه منجر به گرانی قیمت نان شده است.
او با اشاره به اینکه قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید در شورای اقتصاد به تصویب رسیده است، افزود: با برگزاری کمیته‌های کارشناسی، نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم بر مبنای هزینه‌های تولید، بازار جهانی، تورم و مبادله کالا با خارج نسبت به مدت مشابه سال قبل باید ۵۰ درصد افزایش یابد که با این وجود نرخ گندم در شورا ۷ هزار و ۵۰۰ تومان مصوب شده، اما هنوز از سوی وزیر جهاد به عنوان رییس شورا ابلاغ رسمی نشده است.
ایمانی در پایان با اشاره به اینکه پتانسیل خودکفایی گندم در کشور وجود دارد، تصریح کرد: ۴ میلیون هکتار از اراضی گندم دیم است که علاوه بر رعایت نکات فنی، تامین به موقع نهاده، آموزش بهره برداران و مدیریت مزرعه، شرایط خشکسالی بر آن تاثیر بسزایی دارد که امیدواریم در سال زراعی جدید شرایط جوی به گونه‌ای باشد که گندم مورد نیاز همانند چند سال گذشته در داخل تامین شود./ باشگاه خبرنگاران جوان