خرید تضمینی گندم به بیش از ۱.۵ میلیون تن رسید
خرید تضمینی گندم به بیش از ۱.۵ میلیون تن رسید
اقتصادسبز آنلاین: آقامیری گفت: تا امروز بیش از ۱.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده و هدف گذاری ما برای خرید تضمینی این محصول طی امسال ۷.۵ میلیون تن است.

اقتصادسبز آنلاین: آقامیری گفت: تا امروز بیش از ۱.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده و هدف گذاری ما برای خرید تضمینی این محصول طی امسال ۷.۵ میلیون تن است.

سید محمدآقامیری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در برنامه صف اول به سوالات زیر پاسخ داد:

وضعیت خرید تضمینی گندم به چه صورت است؟
آقامیری: تا امروز بیش از ۱.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به سال قبل رشد بیش از ۴۸ درصدی داشته است.
هدف گذاری ما برای خرید تضمینی گندم طی امسال ۷.۵ میلیون تن است.
مطالبات گندم کاران پرداخت شده است؟
آقامیری: بابت تاخیر در پرداخت پول گندم عذرخواهی می‌کنیم. ‌۴ هزار میلیارد تومان پرداخت شده و ۷ هزار میلیارد تومان هم امروز دریافت کردیم که بخشی را پرداخت می کنیم.
یکی از دلایل تاخیر مطالبات این بود که جلسات تعیین قیمت گندم به طول انجامید که در نهایت قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم ۱۵ هزار تومان تعیین شد.
تا پایان هفته این مقدارپول گندمی که تحویل گرفته ایم را تسویه خواهیم کرد.
قیمت تعیین شده گندم با قیمت فطریه تطابق دارد؟
آقامیری: تعیین قیمت گندم طبق قانون مصوب مجلس مراتبی دارد و ۴ ماخذ نرخ برابری کالا، قیمت مصرف، هزینه تولید به اضافه سود متعارف برای آن محاسبه می شود. امروز جلسه ای با کمیسیون کشاورزی داشتیم و سوءتفاهمات در این خصوص برطرف شد.
برای مشکلات زعفران کاران و برنج کاران چه کاری انجام شده است؟
آقامیری: مطالبات زعفران کاران بیش از ۱۰ روز است که تسویه شده است.
در خصوص برنج کاران جلسه خوبی امروز داشتیم مقداری برنج در انبارها و شالی کوبی‌ها انبار شده که امکان فروش نداشتند. تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شده تا مطالبات هر چه سریع تر پرداخت شود.
طبق برنامه ششم باید کشور در محصولات اساسی تا ۹۵ درصد خودکفا شود الان کمتر از ۳۰ درصد تکالیف اجرایی شده علت چیست؟
آقامیری: مهمترین عامل بخش کشاورزی آب است که در کشور بارندگی کم است. در این خصوص موضوع الگوی کشت مطرح می شود که در دوره آقای ساداتی نژاد شروع شده و باید این را کامل اجرا کنیم. ضریب نقوذ دانش بنیان در کشاورزی پایین است و بهره وری در این بخش باید افزایش یابد.
باید آمارهای دقیق در حوزه کشاورزی داشته باشیم. در این خصوص جلسات خوبی با دانش بنیان‌ها داشتیم. باید آمار محیط کشت و آمار تولید داشته باشیم برای اینکه وارد بحران نشویم باید پیش بینی کنیم و برای پیش بینی آمار نیاز داریم.
چه ارزیابی از الگوی کشت دارید؟
آقامیری: الگوی کشت حتما باید اجرایی شود اما باید کشاورز ایمان بیاورد که این الگو برای او منفعت دارد. کاروان‌های ترویجی باید کار را شروع کنند تا ارتباط با کشاورز قوی شود.
در استان‌ها الگوی کشت در حال انجام است اما روش‌ها متفاوت است ما توجه ویژه به مروجان کشاورزی داریم. همچنین ابزارهای تشویقی مثل یارانه کود و خریدهای تضمینی هم داریم. اگر کشاورز از مشاوره‌های مروجان نفع ببرد انتقال به الگوی کشت راحت تر صورت می گیرد.
در خصوص تعرفه‌های صادراتی چه کردید؟
آقامیری: کمیته خاصی در این مورد گذاشتیم تا به صورت ریشه ای آسیب شناسی شود تعرفه‌های صادراتی چه زمانی، چگونه و روی چه محصولی اعمال شود.
قطعه بندی مرغ بدون نشان نباید در هیچ واحدی باشد
در خصوص قطعه بندی مرغ برنامه ای دارید تا محدودیت برداشته شود؟
آقامیری: سلامت مردم خط قرمز دولت است. قطعه بندی در هیچ کجا ممنوع نیست فقط شروطی دارد اولین شرط آن داشتن مسئول فنی بهداشتی در واحد خرده فروشی است.
مسئولیت نظارت بر بهداشت عمومی محصولات پروتئینی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است. همه بسته بندی‌های مرغ باید قابل رهگیری باشد. ما به واحدهای متخلف اخطار دادیم. قطعه بندی بدون نشان نباید در هیچ واحدی باشد.
در هفته‌های گذشته به دلایل مختلف مرغداران جوجه کمتر تولید کردند و ما به بحران رسیدیم اما با آرامش از این بحران رد شدیم. تولید به نصف رسیده بود و دولت هیچ نقشی در آن نداشت. عرضه کم و تقاضای زیاد افزایش قیمت را به همراه داشت که اکنون این مشکل رفع شده است. / باشگاه خبرنگاران جوان