دانش‌بنیانی و مهارت‌افزایی دو عنصر اساسی جهش تولید و بهره‌وری در کشور
دانش‌بنیانی و مهارت‌افزایی دو عنصر اساسی جهش تولید و بهره‌وری در کشور
اقتصادسبز آنلاین: معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه، دانش‌بنیانی و مهارت افزایی را دو عنصر اساسی جهش تولید و بهره‌وری در کشور عنوان کرد.

اقتصادسبز آنلاین: معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه، دانش‌بنیانی و مهارت افزایی را دو عنصر اساسی جهش تولید و بهره‌وری در کشور عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار ما، دکتر محمدباقر نوبخت، در مراسم افتتاح ۱۰۰۰ استاندارد مهارتی جدید سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با ابراز خشنودی از حضور در جمع مهارت آفرینان این سازمان گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور نقش بی بدیلی در اشتغال، جهش تولید و توسعه کشور دارد.
وی تصریح کرد: در برهه کنونی نه تنها کشور بلکه سازمان برنامه و بودجه نیز به نقش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در مسیر توسعه پی برده و این نقش را منحصر به فرد می‌داند.
معاون رییس جمهور خاطرنشان کرد: سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای کشور باید با استفاده از ظرفیت شرکای بخش خصوصی، نقش نظارتی خود را افزایش دهد و خود به آموزش‌های تخصصی روی بیاورد.
این مقام مسئول ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در رشد ۸ درصدی اقتصاد و تولید ناخالص ملی و ایجاد یک میلیون فرصت شغلی در برنامه ششم توسعه نقش ممتازی دارد و در برنامه هفتم توسعه کشور، موضوع مهارت را برجسته خواهیم دید.

تدوین ۲۵۳ استاندارد آموزشی در حوزه کشاورزی

معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این مراسم، از تدوین ۲۵۳ استاندارد آموزشی در حوزه کشاورزی کشور خبر داد و گفت: تدوین استانداردهای مشترک بین دستگاهی، گامی اساسی در ایجاد یک نظام آموزشی متحدالشکل و واحد است و بر این اساس تاکنون تعداد ۲۵۳ استاندارد آموزشی در حوزه کشاورزی به منظور ارائه آموزش های مهارتی شغل محور با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه ای تدوین شده است.
دکتر کامبیز بازرگان در توضیح کلیات استانداردهای تدوین شده به ویژگی های محتوایی آن اشاره کرد و افزود: استانداردهای آموزشی شغلی و حرفه ای با محوریت شغل طراحی شده، ضمن همسویی با آیین نامه نظام صنفی مشاغل هر کد حرفه دارای چند شایستگی آموزشی است و آموزش ها با نیازهای بازار کار کاملا منطبق است.
به گفته وی، همچنین استانداردهای آموزشی واحد و یکسان برای مشاغل و حرف کشاورزی در کل کشور ارائه می شود.
معاون وزیر در سازمان تحقیقات کشاورزی خاطرنشان کرد: استقرار یک نظام جامع مهارتی در کشور به موازات نظام علمی و آکادمیک حلقه مفقوده نظام آموزشی کشور را تکمیل می کند، بنابراین برای پرورش نسلی کارآمد که بتواند آینده روشنی را برای کشور رقم بزند، باید به فکر راه های افزایش مهارت افراد در نظام آموزشی بود.
وی با اشاره به ماموریت وزارت جهاد کشاورزی در تامین امنیت غذایی و تربیت نیروی ماهر از طریق ارائه آموزش های مهارتی تصریح کرد: ما معتقدیم ارتقای کمی و کیفی سطح آموزش های مهارت محور کشاورزی به منظور جذب حداکثری جوانان و علاقمندان به فعالیت در حوزه کشاورزی یکی از وظایف اصلی وزارت جهاد کشاورزی است.
این مسئول ادامه داد: طی ۴۰ سال گذشته جمعیت شاغل در بخش کشاورزی به سمت سالخوردگی و پیری پیش رفته و طی دوره مورد نظر 4.27 درصد به شاغلان بالای ۶۰ سال افزوده شده است و نسبت سالخوردگی و پیری در بخش کشاورزی نسبت به دو بخش صنعت و خدمات به ترتیب ۱۰ و 5.7 برابر است.
بازرگان نقش ارائه آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی را در افزایش بهره وری بخش کشاورزی مهم دانست و یادآور شد: ارائه آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی نقش قابل ملاحظه ای در تربیت نیروی انسانی کارآزموده و حل معضل اشتغال دارد و راه حل مناسبی برای توسعه سرمایه انسانی و افزایش بهره وری بخش کشاورزی است؛ به منظور تحقق این مهم لازم است نسبت به استانداردسازی گام های اجرایی فعالیتهای منطبق با نیاز بازارکار، تقاضای جامعه، ظرفیت‌های ملی و محلی برنامه ریزی شود.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره بر ضرورت تدوین استانداردها به عنوان یک شاخص مورد توافق در اجرای هماهنگ و نظام مند برنامه های آموزشی مهارت محور بیان داشت: تدوین استانداردهای آموزشی شغلی توسط خبرگان بخش کشاورزی که بر اساس تجزیه و تحلیل شغل در دنیای واقعی کار تعریف می شود می تواند در این زمینه کمک شایانی به ارائه تحلیل از وضعیت موجود مشاغل و حرف کشاورزی کند.
بنابر این گزارش، در این مراسم از تلاش های خانم دکتر مریم طهماسبی مدیرکل دفتر آموزش بهره برداران کشاورزی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در تهیه “استاندارد آموزشی ۵۳ شغل کشاورزی در قالب ۲۵۳ استاندارد آموزش و ۲۵۳ استاندارد سنجش در سال ۱۳۹۸” از سوی علی اوسط هاشمی معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و فنی و حرفه ای کشور با اهدای لوح، تقدیر به عمل آمد.
گفتنی است؛ مجموعه ۲۵۳ استاندارد‌ نوین رونمایی شده در این مراسم در حوزه کشاورزی شامل موضوعاتی از قبیل امور باغی، امور زراعی، امور دام و ماکیان، امور شیلات و آبزی پروری، صنایع غذایی، فناوری محیط زیست، ماشین آلات کشاورزی، منابع طبیعی، متخصصان مشاغل فنی و تخصصی و صاحبان مشاغل و کسب و کار‌ها از وزارت جهاد کشاورزی – سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی است. / پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد‌کشاورزی