دکتر محمدآقامیری نزدیک‌ترین گزینه به صندلی وزارت جهادکشاورزی
دکتر محمدآقامیری نزدیک‌ترین گزینه به صندلی وزارت جهادکشاورزی

مهندس محمدرضا جمشیدی چند روز پیش خبری مبنی بر عاملیت توزیع ذرت به یک شرکت خاص توسط شرکت پشتیبانی امور دام منتشر شد که بلافاصله با واکنش دکتر آقامیری، سرپرست وزارت جهادکشاورزی مواجه و دستور لغو این واگذاری صادر شد تا فعالان بخش کشاورزی که در طول 3 سال گذشته اخبار ناخوشایندی پیرامون وزارتخانه‌شان می‌شنیدند، […]

مهندس محمدرضا جمشیدی

چند روز پیش خبری مبنی بر عاملیت توزیع ذرت به یک شرکت خاص توسط شرکت پشتیبانی امور دام منتشر شد که بلافاصله با واکنش دکتر آقامیری، سرپرست وزارت جهادکشاورزی مواجه و دستور لغو این واگذاری صادر شد تا فعالان بخش کشاورزی که در طول 3 سال گذشته اخبار ناخوشایندی پیرامون وزارتخانه‌شان می‌شنیدند، به آینده امیدوارتر شوند.
بخش کشاورزی جدای از فساد لجام گسیخته در برخی کانال‌های مدیریتی‌اش در طول 3 سال گذشته 5 وزیر و سرپرست به خود دید تا هم تزلزل مدیریتی‌اش را نشان دهد و هم به قانونگذاران و سیاستگذاران دولت بار دیگر گوشزد کند که به‌دلیل برخی تصمیم‌های نابجا یکی از جهادی‌ترین وزارتخانه‌ها هم می‌تواند درگیر حاشیه شود.
پس از همه این حوادث ریز و درشت و تغییر ناگهانی ساداتی‌نژاد و سرپرستی دکتر محمدآقامیری، فارغ از همه تحلیل‌های پیرامونی و حتی این‌که آیا آقامیری گزینه نهایی دولت برای وزارت جهادکشاورزی جهت ارائه به مجلس است یا خیر؟ باید در نظر داشت که امروز مدیریت بخش کشاورزی امروز بیش از هر چیز دیگری نیاز به ثبات دارد، چرا که به‌نظر می‌رسد قانون انتزاع بیش‌تر از آنکه بتواند برای بخش کشاورزی ارزشمند باشد، ثبات را از مدیریت بخش گرفته است.
امروز کمتر شاهد اجرای برنامه‌های بلندمدت تولیدی و طرح‌های 10 ساله در بخش کشاورزی هستیم و تلاطم‌های بازار باعث شده که حتی متولیان بخش کشاورزی توانایی مقابله با پدیده قاچاق در بخش دام را نیز از دست بدهند و از این‌رو شایسته است هرچه سریع‌تر ثبات به مدیریت در بخش کشاورزی باز گردد.
دکتر آقامیری کیست؟
دکتر محمدآقامیری، رئیس سازمان دامپزشکی کشور و سرپرست فعلی وزارت جهادکشاورزی در حالی در میان فعالان بخش کشاورزی به عنوان دامپزشک مشهور است، که تحصیلات عالیه اقتصاد نیز دارد و به‌خوبی با مفاهیم علم اقتصاد آشناست و از این‌رو می‌تواند در اداره بخش کشاورزی با نگاهی علمی‌تر و اقتصادی‌تر گام بردارد.
دکتر آقامیری در دوره اخیر ریاست بر سازمان دامپزشکی نیز منشأ خدمات بسیار بوده است.
ایجاد نخستین قرارگاه محرومیت‌زدایی در سازمان‌های دولتی با عنوان «جهاد دامپزشکی»، برگزاری 29 رزمایش ملی با 19 میلیون خدمت رایگان در حوزه واکسیناسیون، آموزش، ترویج، ویزیت و درمان در نقاط صعب‌العبور عشایرخیز کشور، ایجاد پل ارتباطی مستقیم مردمی با رئیس سازمان، ایجاد کمیته ارتقای شیر، عضویت ایران در گروه مدیریتی «آفکا» بعد از 15 سال، عضویت ایران در هسته مرکزی منطقه آسیا و اقیانوسیه وابسته به دفتر منطقه‌ای برای نخستین‌بار، شرکت در اجلاس عمومی 89 سازمان جهانی بهداشت حیوانات و ارائه نظریات و پیشنهادات صادرات محصولات لبنی و فرآورده‌های گوشتی به کشور مالزی، برقراری صادرات آبزیان به ویتنام، برقراری صادرات آبزیان، لبنیات و عسل به چین، برقراری صادرات میگو و خاویار پرورشی ایران به اتحادیه اروپا و امضای الزامات بهداشتی واردات گوشت گوساله منجمد بدون استخوان از مبدأ نیکاراگوئه از مهمترین اقدامات وی به‌شمار می‌رود.
تشکیل اولین شورای عالی راهبردی تحقیقات به‌منظور حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان دامپزشکی با هدف توسعه فناوری‌های دانش‌بنیان دامپزشکی کشور که همکاری‌های لازم با معاونت‌های علمی و فناوری ریاست جمهوری در جهت ایجاد این مرکز صورت گرفته است نیز از اقدامات اثرگذار این مدیر به شمار می‌رود.
تدوین برنامه کنترل تا حذف 6 بیماری مهم استراتژیک دام تا دو سال آینده نظیر تب برفکی، لمپی اسکین، PPR ، آبله ، شاربن و هاری و کنترل و پیشگیری از بیماری تب برفکی از دیگر دستاوردهای مدیریت آقامیری بر سازمان دامپزشکی محسوب می‌شود.
اجرای طرح فاز یک سراسری همزمان در دام سنگین و سبک که منجر به کاهش 20 درصدی کانون‌های بیماری و کاهش کانون تب برفکی در ایران نسبت به کشور ترکیه برای اولین‌بار شد نیز از اقدامات مهم دیگر او به‌شمار می‌رود.
مدیریت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و عدم گزارش کانون مبتلا، اجرای طرح واکسیناسیون سراسری رایگان دام همگام با برنامه استراتژی جهانی ریشه‌کنی و کاهش 77 درصدی کانون‌های بیماری، کاهش چشمگیر زمان ترخیص نهاده‌های دامی از 25 تا 75 روز به 5 روز، ارتقای سطح مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی به آزمایشگاه‌های سطح 3، احداث آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی در مرکز ملی تشخیص، احداث پروژه «بیوبانک» مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی و تدوین دستورالعمل رتبه‌بندی و گروه‌بندی کارخانجات تولید مکمل‌های دارویی از اهم دیگر اقدامات او در طول کمتر از 2 سال ریاست بر سازمان دامپزشکی کشور به‌شمار می‌رود.
واگذاری بخشی از وظایف نظارتی سازمان دامپزشکی به تشکل‌های مرتبط از دیگر اقدامات او به‌شمار می‌رود که نشاندهنده باور واقعی آقامیری به ضرورت خصوصی‌سازی و تشکل‌های صنفی به عنوان نمایندگان تولیدکنندگان دارد.
اگرچه به نظر می‌رسد، دولت هنوز به جمع‌بندی نهایی در خصوص معرفی وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی به مجلس نرسیده است و به نظر می‌رسد نام‌هایی چون علایی مقدم، خیام نکویی، فتوحی و حتی محمدرضا اسکندری وزیر جهادکشاورزی دولت احمدی‌نژاد نیز مطرح هستند، اما به‌نظر می‌رسد امروز دکتر محمدآقامیری نزدیک‌ترین گزینه به صندلی وزارت جهادکشاورزی باشد.

 

  • نویسنده : محمدرضا جمشیدی