اقتصادسبز آنلاین: ۴۳ متخصص تغذیه با بررسی ۳۰ رژیم غذایی مختلف بهترین رژیم غذایی را انتخاب کردند که خامخواری در این ردهبندی در جایگاه آخر قرار گرفت.
نوشین جمشیدی – رژیم درمانگر و کارشناس تغذیه
به گزارش اقتصادسبز، طبق رتبهبندی سال ۲۰۲۴ که نشریه آمریکاییِ US News & World Report اعلام کرد، سبک غذای مدیترانهای، برای هفتمین سال متوالی، عنوان بهترین رژیم غذایی را به خود اختصاص داد.
بر پایه تازهترین رتبهبندی این رسانه (اخبار ایالات متحده و گزارش جهانی) رژیم غذایی مدیترانهای همچنان بهترین سبک تغذیه سالم برای برای کنترل دیابت، تقویت استخوان و مفاصل و عملکرد خوب قلب به شمار میرود.
همچنین در این رتبهبندی رژیم غذایی دش (DASH) که بر مصرف میوهها، سبزیجات، غلات کامل و برخی منابع پروتئینی بدون چربی با هدف متوقف کردن فشار خون بالا متمرکز است، مقام دوم را بهدست آورد.
و رژیم غذایی MIND که ترکیبی از رژیم غذایی مدیترانه ای و دش است هم رتبه سوم را کسب کرد. هر سه رژیم غذایی برتر بر مصرف میوهها و سبزیجات، غلات کامل، لوبیا و دانهها تمرکز دارند.
چرا رژیم غذایی وگان و گیاهخواری برای سلامتی انسان مضر شده است؟
۴۳ متخصص تغذیه که در این رتبهبندی مشارکت داشتند، تاکید کردند که مطالعات نشان دادهاند که رژیم غذایی مدیترانهای میتواند خطر ابتلا به دیابت، کلسترول بالا، زوال عقل، از دست دادن حافظه، افسردگی و سرطان سینه را کاهش دهد. این برنامه غذایی که بیشتر یک سبک غذا خوردن است تا رژیم غذایی محدود، با استخوانهای قویتر، قلب سالمتر و عمر طولانیتر مرتبط است.
این رژیم غذایی دارای پخت و پز ساده و مبتنی بر گیاه است که اکثریت هر وعده غذایی بر روی میوهها و سبزیجات، غلات کامل، لوبیا و دانهها، با کمی آجیل متمرکز است و تاکید زیادی بر مصرف روغن زیتون فوق بکر دارد. چربیهای غیر از روغن زیتون، مانند کره، به ندرت مصرف میشوند.
گوشت قرمز معمولا فقط برای طعم دادن به غذا استفاده میشود. خوردن ماهی سالم که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است، توصیه می شود، در حالی که تخم مرغ، لبنیات و مرغ در مقادیر بسیار کمتر از رژیم غذایی سنتی غربی مصرف میشود.
علاوه بر این تعاملات اجتماعی در طول وعدههای غذایی و ورزش سنگ بنای سبک مدیترانهای غذا خوردن است.
آخرین جایگاه در این فهرست از آنِ رژیم غذایی خامخواری شد که توصیه میکند غذاهایی را که «پخته، فرآوری شده، تحت تشعشعات مایکروویو، پرتودهی، مهندسی ژنتیکی یا در معرض آفتکشها یا علفکشها قرار نگرفتهاند» بخورید.
پختن برخی غذاها «دریافت پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری را افزایش میدهد.» بنابراین، «ایمنترین و سالمترین راه برای لذت بردن از غذاهای خام، رژیم غذایی گیاهی است که سرشار از میوهها و سبزیجات خام و عدس، لوبیا، غلات و در عینحال برخی سبزیجات پخته شده باشد. #
اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا