ضرورت تخصیص کالابرگ برای جبران عقب‌ماندگی مصرف لبنیات
ضرورت تخصیص کالابرگ برای جبران عقب‌ماندگی مصرف لبنیات
اقتصادسبز آنلاین: تخصیص ۲۰ درصد کالابرگ به لبنیات، عقب ماندگی مصرف سرانه ۸ دهک جامعه را اصلاح می‌کند.

اقتصادسبز آنلاین: تخصیص ۲۰ درصد کالابرگ به لبنیات، عقب ماندگی مصرف سرانه ۸ دهک جامعه را اصلاح می‌کند.

میراسلام تیموری رئیس هیات مدیره انجمن لبنی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی شیر گفت: دولت با اختصاص بین 18.5 تا 25 درصد از یارانه پرداختی به مردم از طریق کالابرگ الکترونیکی در 8 دهک کم درآمد جامعه، می تواند مصرف سرانه شیر را در این دهک ها را افزایش دهد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی خاطرنشان کرد: بر اساس محاسبات صورت گرفته و طرح جامع صنایع لبنی که به دولت ارائه شده است دولت با اختصاص ماهانه ۷۵ هزار تومان از کالابرگ های ۴۰۰ و ۳۰۰ هزار تومانی می تواند مصرف سرانه شیر ۸ دهک کم درآمد امعه را اصلاح کرده و به حد نرمال افزایش دهد.
وی افزود: هر گونه افزایش قیمت محصولات منجبر به کاهش مصرف می شود و در حال حاضر نیز در پی از اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه ها، مصرف لبنیات در کشور حدود ۲۰-۱۵ درصد کاهش یافته است.
تیموری در خصوص دلایل افزایش قیمت محصولات لبنی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت نهاده های دامی و در پی آن افزایش حدود ۹۵درصدی قیمت شیرخام باعث شده قیمت شیرخام از ۶۴۰۰ تومان به ۱۲ هزار تومان افزایش یابد همچنین افزایش ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد، گرانی چشمگیر قیمت انرژی به ویژه گاز، افزایش سرسام آورقیمت ملزومات بسته بندی و سایرهزینه های سربار باعث شده تا قیمت سبد محصولات لبنی حدود ۸۰درصد افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: سرمایه‌گذاری زیر بنایی دولت با اجرای کامل طرح شیر مدارس

تنها ۱۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مصوب برای حمایت از مرغداران و دامدارن پرداخت شد
همچنین احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران نیز گفت: دولت از20 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای حمایت از مرغداران و دامداران تنها 1100 میلیارد تومان پرداخت کرده است.
رئیس انجمن صنفی گاوداران با بیان اینکه پس از اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه ها تولید شیر خام در کشور کاهش نیافته است خاطرنشان کرد: مشکل اصلی دامداران کشور افزایش شدید قیمت ها و همچنین نبود نقدینگی برای خرید نهاده های دامی است.
وی افزود: برآوردهای ما نشان می دهد قیمت تمام شده شیر خام برای دامداران حدود ۱۲۷۷۰ تومان است و پیشنهاد ما برای تعیین قیمت شیر خام به ازای هر لیتر شیر ۱۳۵۰۰ بود که متاسفانه دولت با آن مخالفت کرد و قیمت شیر خام ۱۲ هزار تومان تعیین شد.
مقدسی تصریح کرد: افزایش شدید قیمت نهاده های امی باعث شده دامداران توان خرید نهاده مورد نیاز را نداشته باشند و دولت برای رفع این مشکل مقرر شد تا از طریق بانک کشاورزی نقدینگی مورد نیاز صنعت دامپروری را تامین کند اما متاسفانه به دلیل بروکراسی موجود و با توجه به وضعیت دامداران و مرغداران عملا تا کنون تنها ۱۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش به دامدارن و مرغداران پرداخت شده است.
وی متذکر شد: متاسفانه دولت سهمیه نهاده های دامداران برای دی ماه در ۵ استان کشور که رقمی حدود ۳۵ هزار تن می باشد را تخصیص نداده است و در حال حاضر نیز دامداران و مرغداران به رغم پرداخت پول، نهاده ای از سامانه بازارگاه تحویل نمی‌گیرند.