نارنگی زودرس مازندران وارد بازار شد
نارنگی زودرس مازندران وارد بازار شد
اقتصادسبز آنلاین: مرکبات مازندران با نارنگی زودرس در حالی این روزها به مرحله برداشت و عرضه به بازار رسیده است که سازمان جهاد کشاورزی نسبت به خطر سبززدایی این میوه پائیزی به شهروندان هشدار داد.

اقتصادسبز آنلاین: مرکبات مازندران با نارنگی زودرس در حالی این روزها به مرحله برداشت و عرضه به بازار رسیده است که سازمان جهاد کشاورزی نسبت به خطر سبززدایی این میوه پائیزی به شهروندان هشدار داد.

نارنگی و پرتقال مهم ترین میوه باغ های مازندران هستند و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت شده و روانه بازار می شود. در میان نارنگی ها ارقام ایواساکی ، میاگاوا ، اکتیو و هوشیموتو در باغ های مرکبات مازندران زودرس محسوب می شوند و به طور معمول برداشت آنها از دهه دوم شهریور آغاز می شود.
طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از ۱۱۰ هزار هکتار باغ مرکبات استان ، ۲۵هزار هکتار نارنگی است که پنج هزار هکتار آن را ارقام مختلف زودرس تشکیل می دهد. نارنگی های زودرس دارای رنگ کاملا سبز هستند و مزه ترش دارند.
کارشناسان باغبانی مازندران معتقدند اگر نارنگی های عرضه شده در بازار به رنگ سبز نباشد، نشانه انجام عملیات سبز زدایی با هدف فریب دادن شهروندان است و نباید از این میوه استفاده کرد.
آنان از باغداران خواستند از چیدن نارنگی های غیر زودرس که قند آن کامل نشده است، خودداری کنند. “انشو “، “پیج” ، “کلمانتین “، “یافا” و “یونسی” از انواغ نارنگی هایی دیررس باغ های مازندران هستند که و برداشت آنها با گونه های مختلف پرتقال مانند ” تامسون ” از نیمه آبان شروع می شود.

پیش بینی افزایش ۲۵۰هزار تنی برداشت مرکبات

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام این که مرکبات پس از برنج دومین محصول برای رونق اقتصادی و درآمد کشاورزان استان است ، گفت : با توجه به وضعیت مناسب آب و هوایی و گسترش ، احیاء و بازسازی باغ ها ، پیش بینی می شود که امسال حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع مرکبات از باغ های استان برداشت شود که ۲۵۰ هزار تن بیشتر از سال گذشته است.
عزیزالله شهیدی فر روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا همچنین به نقش مشارکت و توجه باغداران در مقابله و کنترل آفت مگس میوه اشاره کرد و افزود : یکی از دلایل افزایش تولید محصول مرکبات مبارزه با این آفت است.
وی از مدیریت مگس میوه در سال ۹۸ به عنوان یک اقدام جهادی نام برد و گفت که این کار به تولید سالم ۹۹.۵ درصدی محصولات باغی استان کمک کرده است.
شهیدی فر از ورود چهار رقم جدید صادراتی مرکبات به حوزه باغبانی استان خبر داد و اظهار داشت : سال گذشته ۴۲۰ هزار تن محصول کشاورزی به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار از مازندران به ۱۳ کشور دنیا صادر شد.
وی ممنوعیت واردات محصولات باغی را از خواسته های اصلی کشاورزان استان مازندران دانست و توضیح داد : وجود ظرفیت ۱.۵ میلیون تنی سردخانه ها، سورتینگ و انبارهای فنی استان نیز نشانه توانایی استان در ذخیره سازی و نگهداری محصولات کشاورزی برای تنظیم بازار و قیمت محصولات است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در جویبار اشاره کرد و گفت: این پایانه ظرفیت ذخیره سازی ۱۴۰ هزار تن محصولات کشاورزی را دارد که سهم قابل ملاحظه ای در توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان دارد.
وی تامین لجستیک لازم برای توسعه صادرات نظیر کامیون های یخچال‌دار ار از خواسته های مهم صادرکنندگان و سازمان جهاد کشاورزی استان برشمرد. / ایرنا