هویت رشته تغذیه بر لبه تیغ استاندارد جدید
هویت رشته تغذیه بر لبه تیغ استاندارد جدید
اقتصادسبز آنلاین: نخستین نشست انستیتو تغذیه در سال جاری، نوزدهم اردیبهشت‌ماه با حضور بسیاری از اساتید و فارغ‌التحصیلان این رشته برگزار شد.

نوشین جمشیدی -‌ رژیم درمانگر و کارشناس تغذیه

اقتصادسبز آنلاین: نخستین نشست انستیتو تغذیه در سال جاری، نوزدهم اردیبهشت‌ماه با حضور بسیاری از اساتید و فارغ‌التحصیلان این رشته برگزار شد.

دکتر رزاز ،رییس انجمن اتا ضمن توضیح موضوع جلسه در مورد استاندارد و شناسنامه ابلاغی ناعادلانه وزارتخانه درباره هویت رشته و دخالت پزشکان در کار رشته تغذیه‌، برهم‌افزایی توان و انرژی انجمن‌ها و اتحاد جامعه تغذیه تأکید کرد.
در ادامه دکتر قمی ،نایب رییس انجمن در مورد چالش‌های رشته تغذیه و راهکار برون رفت از آن صحبت کرد و مشکلاتی را به شرح زیر مطرح کرد:
1-‌ نبود ساختار اداری -‌ اجرایی (نبود ساختار -‌ ردیف استخدام و بودجه مستقل) در معاونت درمانی و معاونت بهداشتی و حتی در سازمان غذا و دارو در شورایعالی امنیت غذایی هم جایگاه مناسبی برای رشد تغذیه در نظر گرفته نشده است.
2-‌ کمبود افراد مسلط در ستاد وزارت بهداشت که باعث بروز مشکلات بسیاری شده است.
3-‌ وجود مشکلات در تعاملات برون‌گروهی و درون‌گروهی که خوداز مهمترین مشکلات است.
4-‌ در سازمان غذا و دارو معیشت داروساز مهم است ،نه مشاور تغذیه.
5-‌ فضای تشتط در جامعه تغذیه سبب بی‌پناهی در این رشته و از بین رفتن زمان مناسب برای همفکری است.
6-‌ چاره درمان برای کاهش تعدی به این رشته ایجاد RD یا دکترای تغذیه بالینی است. (DCN) نیاز به 350 ساعت آموزش دارد.
بنابراین گزارش دکتر حاجی فرجی اضافه کرد: متأسفانه الان وظیفه بورد در حد آزمون است و در حقیقت وظیفه ارزشیابی رشته توسط بورد گرفته شده است. مطمئناً استعفای کمیته مشورتی نمی‌تواند راهکاری مناسب برای حل مشکل باشد.
بورد اگر در کنار تدوین و تائید استانداردها نباشد اصلاً به نتیجه نخواهیم رسید.
دکتر کشاورز نیز افزود: بیش از 30 سال دنبال بحث بالینی کردن رشته بودیم که بعد از ورود MD ها به این رشته ارشد بالینی مجوز گرفت .
وی بر هماهنگی و تعامل انجمن‌ها و تمامی اعضای این رشته تأکید بسیار کرد.
دکتر کشاورز، RD را راه برون‌رفتی از تمام تعدی‌های به این رشته دانستند و بر استفاده از توانمندی‌ها و لابی‌ها در حل مشکلات تأکید کرد.
دکتر ابوالحسنی در ادامه و در ارتباط با استاندارد جدید مداخله پزشکان خاطرنشان کرد: صحبت با رئیس اداره استاندارد برای حذف استاندارد جدید ضروری است.
دوم این‌که اصلاح بشود البته اگر حذف نشود.
سوم اینکه تعامل شود.
همچنین دکتر داوودی از اساتید علوم تغذیه اضافه کرد: در مقابل ساختار دولتی انجمن علمی تغذیه و انجمن تغذیه می‌تواند کمک کننده باشد و بهتر است یک ساختار دولتی مثل بورد موضوع را از طریق دو ساختار هم وزن یعنی معاونت آموزشی و معاونت درمان پیگیری و نسبت به اصلاح آیین‌نامه اقدام نماید.
خانم دکتر مخبر هم خاطرنشان کرد: در حال CPR رشته تغذیه هستیم و بورد وظیفه دارد که با قدرت از رشته تغذیه حمایت کند.
به گفته وی بحث MD و PHD را کنار بگذاریمو بر آرامش گروه‌های تغذیه تأکید کرد تا حصول نتیجه تسهیل شود.
مخبر در انتهابر برقراری لابی‌های قدرتمند نیز تأکید کرد.

 

 
 

اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا