واکسیناسیون ۷ میلیون راس دام علیه ۶ بیماری در اردوی جهادی دامپزشکی
واکسیناسیون ۷ میلیون راس دام علیه ۶ بیماری در اردوی جهادی دامپزشکی
اقتصادسبز آنلاین: رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اجرای اردوی جهادی دامپزشکی در مقابله با بیماری‌های دامی و مشترک در نقاط مختلف کشور، گفت: در این راستا ۷ میلیون راس دام علیه شش بیماری واکسینه شد.

اقتصادسبز آنلاین: رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اجرای اردوی جهادی دامپزشکی در مقابله با بیماری‌های دامی و مشترک در نقاط مختلف کشور، گفت: در این راستا ۷ میلیون راس دام علیه شش بیماری واکسینه شد.

سیدمحمد آقامیری معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور صبح امروز در نشست مسوولان دامپزشکی با استاندار بوشهر با بیان این که در ۲۲ استان رزمایش جهادی دامپزشکی اجرا شده است، اظهار داشت: در این رزمایش علاوه بر تشخیص بیماری دام، عملیات واکسیناسیون به‌ صورت رایگان ارائه می‌شود.
وی با بیان این که در این رزمایش اماکن دامی سمپاشی می‌شوند، بیان کرد: در این رزمایش واکسیناسیون، معاینه، درمان دام‌ها و سم‌پاشی دامداری‌ها به‌صورت رایگان توسط گروه‌های جهادی انجام می‌شود.
رئیس سازمان دامپزشکی از واکسینه شدن ۷ میلیون راس دام در اردوی جهادی دامپزشکی خبر داد و بیان کرد: در این راستا سطح واکسیناسیون دام در سطح کشور افزایش یافته است.
آقامیری، جهاد دامپزشکی را نوید خوبی در حوزه کنترل و مهار بیماری‌های دامی دانست و تأکید کرد: سیاست سازمان دامپزشکی در این راستا، مبارزه با شش بیماری مهم دامی در حفظ سرمایه‌های دامی و سلامت انسان‌ها به ویژه بیماری‌های مشترک بین انسان دام در قالب اردوهای جهادی است.
وی با بیان این که در اردوهای دامپزشکی، سپاه پاسداران، بسیج سازندگی، بسیج عشایری، سازمان عشایری، استانداری‌ها و مسوولان جهاد کشاورزی و ادارات دامپزشکی استان‌ها مشارکت دارند، گفت: خدمات دامپزشکی به جامعه دامداران از جمله عشایر ۱۰۰ درصد رایگان است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به مبارزه با آبله، تب برفکی، شاربون، هاری، لمپی اسکین و بیماری طاعون نشخوار کننده دام در اجرای رزمایش جهادی دامپزشکی در مناطق روستایی و عشایری افزود: برخی این بیماری‌ها مشترک بین انسان و دام هستند و مبارزه با بیماری‌های برای دامداران از نظر اقتصادی بسیار مهم محسوب می‌شود.
وی حفظ دام عشایری و دامداران را یکی از مأموریت‌های دامپزشکی دانست و خاطرنشان کرد: تمام اقدامات سازمان دامپزشکی کشور در راستای حفظ سرمایه‌های دامی است.
آقامیری با بیان این که آموزش و ترویج به دامداران و همچنین ویزیت رایگان در کنار این رزمایش اجرا می‌شود، تصریح کرد: در کنار این رزمایش دوره‌های آموزشی ویژه دامداران در رعایت بهداشت دام، فرآورده‌های دامی و کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام ارائه می‌شود.

هدف‌گذاری تولید ماهی پرورشی در استان بیش از ۶۰ هزار تن است
استاندار بوشهر صنعتی شدن دامداری را یکی از اولویت‌های استان برشمرد و گفت: در این راستا اقدامات مهمی انجام شده است.
احمد محمدی‌زاده توجه به چندقلوزایی دام را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: اقدام دامپزشکی در رزمایش علیه بیماری دام قابل ستایش است. این اقدام نقش مهمی در کاهش هزینه‌های دامداران در کنترل و مهار بیماری‌های دام دارد.
وی از تولید گوشت مرغ بیش از نیاز استان خبر داد و بیان کرد: صنعت مرغداری استان بوشهر علاوه بر تأمین گوشت مرغ استان، نیاز دیگر استان‌های همجوار را تأمین می‌کند.
محمدی‌زاده از تکمیل زنجیره تولید گوشت مرغ در استان بوشهر خبر داد و افزود: تولید جوجه، پرورش مرغ، خوراک طیور، مرغ تخم‌گذار و دیگر زنجیره‌های این صنعت در حال تکمیل است.

بیشتر بخوانید: کدگذاری و برچسب‌گذاری خودکار برای بهبود فرآیند تولیدکننده برنج

وی یکی دیگر از ظرفیت‌های این استان را تولید ۵۰ درصد میگو پرورشی دانست و بیان کرد: از ۶۰ هزار تن میگو پرورشی کشور سال جاری ۳۹ هزار تن آن در استان بوشهر تولید شد که تولید یاد شده نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزایش یافته است.
استاندار بوشهر از کنترل بیماری آبزیان پرورشی در استان خبر داد و تصریح کرد: با اقدام جهادی دامپزشکی استان بوشهر بیماری میگو پرورشی مهار شد و با اجرای طرح‌های بهره‌وری تولید افزایش یافت.
محمدی‌زاده افزایش تولید خوراک آبزیان پرورشی را یکی دیگر از برنامه‌ها دانست و خاطرنشان کرد: در دهه فجر امسال عملیات ساخت کارخانه تولید غذای آبزیان آغاز شد که نیاز تولیدکنندگان میگو تأمین می‌کند.
وی پرورش ماهی در خلیج ‌فارس را یکی دیگر از ظرفیت‌ها اعلام کرد و افزود: ظرفیت تولید پرورش ماهی در قفس در دریا از ۳۵۰۰ تن در سال گذشته امسال به ۱۱ هزار تن افزایش یافته که هدف‌گذاری تا ۳ سال آینده بیش از ۶۰ هزار تن است.
استاندار بوشهر شرایط آب و هوایی استان را در پرورش طیور، آبزیان از جمله ماهی و میگو مطلوب دانست و تصریح کرد: در این راستا حمایت‌های لازم از سرمایه‌گذاران در بخش‌های انجام می‌شود.
وی تقویت دامپزشکی را یک ضرورت دانست و گفت: خدمات جهادی دامپزشکی استان بوشهر ستودنی است.

۱۲۰ هزار راس دام علیه شش بیماری واکسینه می‌شوند
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر هم با بیان این که دومین رزمایش دامپزشکی استان بوشهر آغاز شده است، گفت: در مرحله نخست در دشتستان ۵۰ هزار راس دام علیه بیماری‌ها واکسینه شد و در مرحله دوم امروز ۱۲۰ هزار راس دام در نقاط مختلف روستایی، عشایری علیه شش بیماری واکسینه می‌شوند.
مهدی تنگستانی مکان با بیان اینکه رزمایش جهاد دامپزشکی در مناطق روستایی و عشایری بوشهر به مدت ۳ روز ادامه دارد، گفت: در این رزمایش که با مشارکت جهادگران قرارگاه محرومیت‌زدایی و سازمان دامپزشکی اجرا می‌شود خدمات واکسیناسیون، ویزیت و درمان، آموزش و ترویج به دامداران مناطق روستایی و عشایری رایگان ارائه می‌شود. / پایگاه اطلاع‌ر‌سانی وزارت جهادکشاورزی