اقتصادسبز آنلاین: دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران اعلام کرد که وقتی روغنی تولید و فرآیندهای شیمیایی بر روی آن انجام میشود، امکان اینکه گفته شود محصول بدست آمده تراریخته است یا خیر، بسیار کم است.
به گزارش خبرنگار ما، امیرهوشنگ بیرشک، دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران، با بیان اینکه در کشور از چهار نوع روغن آفتابگردان، پالم، سویا و کلزا در تولید روغن نباتی استفاده می شود، گفت: روغنهای آفتابگردان و پالم در تمام دنیا روغنهای غیرتراریخته هستند که اکثرا برای تولید روغنهای پخت و پز و سرخ کردنی مورد استفاده قرار می گیرند.
وی ادامه داد: در کشور دانه سویا و کلزا کشت می شود که با توجه به سخت گیریهای وزارت جهاد کشاورزی، این دانهها همه به صورت غیرتراریخته هستند و روغنی که از استحصال این دانههای داخلی در کشور تولید می شود نیز همه غیر تراریخته است.
دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران با تاکید براینکه روغن سویا و کلزایی که از دانههای کشت داخل تولید می شود، غیرتراریخته هستند، گفت: روغن خام سویایی که از خارج وارد می شود، حدود ۸۰ درصد گواهی غیرتراریخته ندارند. اما نکته مهم و قابل توجه که از سوی مراکز بهداشتی مربوطه نیز اعلام شده این است که وقتی روغنی تولید و فرآیندهای شیمیایی بر روی آن انجام می شود، امکان اینکه گفته شود محصول بدست آمده تراریخته است یا خیر، بسیار کم است.
وی با اشاره به اینکه هنوز در هیچ مقاله ای ثابت نشده که محصولات تراریخته مضر هستند و همه صحبتها در حد ادعاست، اظهار کرد: وزارت بهداشت ما را مکلف کرده است که اگر روغنی تولید کردیم که سویای آن وارداتی بود و گواهی تراریخته نیز نداشت، حتما از برچسب تغییرژنتیک یافته بر روی آن محصول تولید شده استفاده شود. / ایسنا