اقتصادسبز آنلاین: دانشمندان پروتئینی را شناسایی کرده اند که به قارچی که باعث پوسیدگی ساقه کپک سفید در بیش از 600 گونه گیاهی میشود، اجازه میدهد بر دفاع گیاهی غلبه کند.
دانش این پروتئین بهنام SsPINE1 میتواند به محققان کمک کند تا سیستم جدید و دقیقتری از اقدامات کنترلی برای قارچ Sclerotinia sclerotiorum ایجاد کنند که به سیب زمینی، سویا، آفتابگردان، نخود، عدس، کلزا و بسیاری دیگر از گیاهان پهن برگ حمله میکند. قارچ sclerotiorum با ترشح مواد شیمیایی بهنام پلی گالاکتروناز (PG) باعث پوسیدگی و مرگ گیاهان میشود که دیوارههای سلولی گیاه را میشکنند. گیاهان برای محافظت از خود با تولید پروتئینی تکامل یافتهاند که PG قارچ را متوقف یا مهار میکند. از آن زمان، دانشمندان میدانند که برخی از پاتوژنهای قارچی راهی برای غلبه بر PGIP گیاهی دارند. اما آنها نتوانسته بودند آن را شناسایی کنند. آنچه قابل ملاحظه است، اساساً یک مسابقه تسلیحاتی مداوم بین پاتوژنهای قارچی و میزبانهای گیاهی آنها است، یک نبرد شدید از حمله و ضد حمله که در آن هر یک به طور مداوم در حال توسعه و تغییر تاکتیکهای شیمیایی خود برای دور زدن یا غلبه بر دفاع دیگری است.