کمبود منیزیم شایع‌ترین علت بیش‌خواری شیرینی و شکلات
کمبود منیزیم شایع‌ترین علت بیش‌خواری شیرینی و شکلات
اقتصادسبز آنلاین: مصرف بیش از اندازه شیرینی‌جات و شکلات پدیده‌ای است که این روزها بسیاری از افراد را درگیر کرده است و بدون هیچ محدودیت سنی گریبانگیر افراد بسیاری از کودک و خردسال گرفته تا میانسال و جوان شده است.

 

نوشین جمشیدی – رژیم درمانگر و کارشناس تغذیه

 

اقتصادسبز آنلاین: مصرف بیش از اندازه شیرینی‌جات و شکلات پدیده‌ای است که این روزها بسیاری از افراد را درگیر کرده است و بدون هیچ محدودیت سنی گریبانگیر افراد بسیاری از کودک و خردسال گرفته تا میانسال و جوان شده است.
به‌عنوان یک رژیم درمان، بارها این جمله از زبان مراجعانم به گوشم خورده است که حاضرم به‌جای غذای اصلی شکلات یا شیرینی مصرف کنم! در حالی‌که نتایج آزمایش خون و یا آنالیز بدن آن‌ها، حاکی از کمبودهای تغذیه‌ای در زمینه انواع ویتامین‌ها و موادمعدنی است.
به‌ویژه این‌که عنصر معدنی «منیزیم» در این بین شاهدی کلیدی و راهگشاست.
به طور کلی این دسته از افراد ممکن است در ساعات مشخصی از روز و یا بعد از وعده‌های غذایی، میل به شیرینی‌جات داشته باشند و این هوس، ممکن است برای برخی آزاردهنده و زیان آور باشد.
میل به مصرف شیرینی‌جات معمولاً دلایل مشخصی دارد. و کمبود برخی عناصر طبیعی در بدن یکی از شایع‌ترین این دلایل است.
همچنین عوارض جانبی ناشی از مصرف برخی رژیم‌های غذایی با کالری پایین و غذاهای اصلی محدود مثل پروتئین‌ها ممکن است سبب ایجاد هوس شیرینی شود.

۴ دلیل اصلی شکل گیری و تشدید هوس شیرینی را مشاهده می‌کنید:

۱) عدم مصرف غذای مناسب و یا عدم خوردن غذای کافی
اگر به اندازه کافی کالری دریافت نکنید، بدن به‌دنبال سوخت کافی برای تامین انرژی خواهد بود. به این ترتیب، میل به شیرینی جات در ذهن شما شکل خواهد گرفت. با آنکه قند و شکر منابع سالمی از انرژی به شمار نمی‌روند، اما می‌توانند به سرعت انرژی مورد نیاز بدن برای سوخت و ساز را تامین کنند. به همین دلیل سوء تغذیه سبب افزایش هوس شیرینی خواهد شد.
چگونه میل به شیرینی را کم کنیم ؟
برای حل این معما، سعی کنید به اندازه کافی از منابع سالم حاوی کالری تغذیه کنید. همچنین سعی کنید به هیچ عنوان از شیرین کننده‌های مصنوعی استفاده نکنید. زیرا شیرین کننده‌های مصنوعی به‌طور موقت هوس شیرینی را رفع می‌کنند. اما پس از مدتی بدن شما دوباره به کالری نیاز پیدا خواهد کرد.

۲) عادت‌های بد غذایی که ممکن است متوجه آن‌ها نشوید
ممکن است برخی افراد بدون آنکه متوجه شوند، به یک عادت غذایی روزانه یا ساعتی گرفتار شده باشند. مثلا ممکن است فردی هر روز در یک ساعت مقرر یک شکلات بخورد. و یا برخی عادت به نوشیدن چای شیرین در صبحانه دارند. این عادت‌های غلط، می‌توانند زیان آور باشند.
هنگامی که به یک عادت غذایی مبتلا می‌شوید، باید از خود بپرسید که آیا واقعا به خوردن این خوراکی‌ها نیاز دارید؟ اگر واقعا احساس گرسنگی می‌کنید، باید با مصرف منابع سالم کالری گرسنگی خود را رفع کنید. اگر هم این عادت غذایی ناشی از هوس شیرنی جات است، کافی است سعی کنید که آن را ترک کنید. و از سایر منابع سالم و شیرینیجات سالم مانند آبمیوه‌ها بهره ببرید.

۳) مصرف بیش از حد نشاسته و عدم مصرف چربی یا پروتئین به میزان کافی
هنگامی که یک وعده غذایی سرشار از نشاسته می‌خورید، میل به شیرینی را در خود ایجاد خواهید کرد. یک علت تمایل به خوردن شیرینی بعد از غذا می‌تواند به دلیل مصرف نشاسته باشد. در حقیقت این منابع سرشار از نشاسته، فاقد مقادیر کافی پروتئین و فیبر هستند. به همین دلیل نمی‌توانند احساس سیر شدن کامل را برای شما ایجاد کنند.
برای حل این مشکل می‌توانید در کنار غذاهایی مانند ماکارونی که سرشار از نشاسته هستند، یک منبع سالم و سرشار از پروتئین مصرف کنید. همچنین از روغن زیتون برای تامین چربی‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ مورد نیاز بدن استفاده کنید.

۴) مصرف زیاد نمک و خوراکی‌های شور و پر از سدیم
غذاهای فست فودی و خوراکی‌های فراوری شده به احتمال زیاد حاوی مقدار زیادی سدیم هستند. همچنین اگر در هنگام پخت و پز به مقدار نمک استفاده شده دقت نکنید، بیشتر از میزان نیاز نمک دریافت خواهید کرد. متخصصان نیز یکی از دلایل هوس شیرینی را مصرف زیاد نمک می‌دانند. زیرا هرچقدر که غذای شما شورتر باشد، میل به مصرف شیرینی جات بیشتر می‌شود.
برای حل این مشکل باید به مقدار سدیم ورودی به بدن توجه کنید. و میزان مصرف نمک را کنترل کنید. راه‌های مختلفی برای کاهش مصرف نمک وجود دارند. به عنوان مثال باید تا حد امکان از خوراکی‌های فست فودی دوری کنید و یا در کنار غذای اصلی‌تان از مصرف انواع تنقلات شور مثل چیپس یا حتی شور و خیارشور هم دوری کنید.

 
 

اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا