اقتصادسبز آنلاین: گوجه فرنگیهایی که برای تولید ویتامین دی، ویرایش ژنتیکی شدهاند، میتوانند یک نوآوری ساده و پایدار برای رسیدگی به یک مشکل بهداشت جهانی باشند.
محققان از ویرایش ژنی برای خاموش کردن یک مولکول خاص در ژنوم گیاه استفاده کردند که باعث افزایش پروویتامین D3 در میوه و برگهای گیاه گوجه فرنگی شد؛ سپس آن از طریق قرار گرفتن در معرض نور UVB به ویتامین D3 تبدیل شد. ویتامین D پس از قرار گرفتن پوست در معرض نور UVB در بدن ما ایجاد میشود، اما منبع اصلی آن غذا است. این محصول جدید تقویت شده زیستی میتواند به میلیونها نفر مبتلا به کمبود ویتامین D کمک کند، مشکلی که با خطر بالای سرطان، زوال عقل و بسیاری از علل اصلی مرگ و میر مرتبط است. مطالعات همچنین نشان دادهاند که کمبود ویتامین D با افزایش شدت عفونت توسط ویروس کرونا مرتبط است.
بیشتر بخوانید: توزیع مرغ بدون گوشت Beyond Meat به 8 هزار فروشگاه رسید
گوجه فرنگی به طور طبیعی حاوی یکی از بلوکهای ساختمانی ویتامین D3 به نام پروویتامین D3 یا 7-DHC در سطوح بسیار کم در برگهای خود است. در واقع پروویتامین D3 به طور معمول در میوههای رسیده گوجه فرنگی تجمع نمییابد؛ بنابراین گروه محققان از ویرایش ژن CRISPR-Cas9 برای اصلاح کد ژنتیکی گیاهان گوجهفرنگی استفاده کردند تا پروویتامین D3 در میوه گوجه فرنگی انباشته شود. برگهای گیاهان ویرایش شده حاوی حداکثر 600 گرم پرو ویتامین D3 در هر گرم وزن خشک هستند، درحالیکه مقدار توصیه شده مصرف روزانه ویتامین D برای بزرگسالان 10 میکروگرم است.