«ایران گرین» همایشی فراتر از استانداردهای داخلی
«ایران گرین» همایشی فراتر از استانداردهای داخلی
اقتصادسبز آنلاین: «عمده فعالیت هلدینگ« افرا» در زمینه‌ دانه‌های روغنی و روغن نباتی، غلات، شکر و پروتئین است، می‎توانم بگویم ما دارای یک زنجیره‌ تامین غذایی کامل هستیم.

اقتصادسبز آنلاین: «عمده فعالیت هلدینگ« افرا» در زمینه‌ دانه‌های روغنی و روغن نباتی، غلات، شکر و پروتئین است، می‎توانم بگویم ما دارای یک زنجیره‌ تامین غذایی کامل هستیم. در حوزه‌ غلات در زمینه‌های مختلفی نظیر واردات غلات، روغن‌کشی، تصفیه و فرآوری روغن، بسته‌بندی و تولید خوراک دام و طیور و پرورش دام و طیور فعال است. رسیدن به جایگاهی که امروز هستیم حاصل بیش از دو دهه تلاش است، ما خود را موظف می‌دانیم برای فراهم کردن شرایط تولیدی بهتر، خود را همواره با استانداردهای جهانی به روز کنیم تا در رسیدن به ماموریت خود که ایجاد زنجیره‌ تامین در صنایع غذایی تولیدی و تبدیلی است دچار مشکل نشویم و بتوانیم یکی از کامل‌ترین زنجیره‌های تأمین غذایی در سطح منطقه باشیم.»
آنچه خواندید بخش‌هایی از صحبت‌های امیرحسین افراشته‌پور، مدیرعامل هلدینگ صنایع روغنی «افرا» است، مدیری تحصیلکرده که مدارج علمی‌اش را در سطح لیسانس اقتصاد و فوق‌لیسانس رشته Commodity Trading & Shipping در دانشگاه ژنو سوئیس طی کرده است.
آنچه در پی می‌آید ماحصل گفت‌وگو با این مدیر است.

با توجه به این‌که اخیراً به عنوان سخنران در کنفرانس «ایران گرین» حضور داشتید. به اعتقاد جنابعالی این همایش تا چه حد به اهداف خود نائل شده و چه نقاط ضعف و قوتی را متصور هستید؟
لازم می‌دانم از تیم و هیأت مدیره‌ «ایران گرین» بابت به‌وجود آوردن چنین فضایی تشکر کنم، همان‌طور که می‌دانیم در حال حاضر به ندرت می‌توانیم در کنفرانس‌های تخصصی شرکت کنیم، اما با برنامه‌ریزی درست و دقیق «ایران گرین» این امکان فراهم شده است که همایش‌ها فراتر از استانداردهای داخلی باشد و به راحتی می‌توان گفت شاهد برنامه‌هایی در سطح بین‌الملل هستیم.
اگر بتوان راه‌حلی برای تسهیل صدور ویزا برای افرادی که مایل به شرکت در این برنامه هستند پیدا کرد، امکان حضور افراد بیشتری در کنفرانس‌ها خواهد بود، می‌توان گفت غیر این مورد، نقطه ضعفی در برگزاری همایش‌های مذکور نمی‌بینم. برای مثال با توجه به اینکه در حال حاضر روابط با روسیه خوب است، در کنفرانس امسال شرکت‌کنندگان روس بیشماری حضور دارند و امیدواریم که در سال‌های آتی شاهد شرکت‌کنندگان بیشتری از کشورهای مختلف باشیم.

با توجه به این‌که تمرکز «ایران گرین» بر بازار استراتژیک ایران است تا چه حد توانسته در کنار هم قراردادن فعالان بخش خصوصی و دولتی در این بخش موفق باشد؟
می‌توان گفت با کمک «ایران گرین»، تشکیلات و انجمن‌های فعال در حوزه‌ غلات و حوزه‌های مربوطه، نهادهای خصوصی و دولتی در کنار هم راحت‌تر از قبل همکاری می‌کنند و توانستند تا حدی راه‌حل‌هایی برای چالش‌های موجود پیدا کنند.

مهمترین چالش‌های تأمین غلات و دانه‌‌های روغنی ایران را تشریح کنید.
کاهش یارانه باعث شد که کاهش شدید در نقدینگی و تاخیر در پرداختی‌ها در بازار ایران داشته باشیم. تغییر نرخ ارز ترجیحی شوک بزرگی به بازار وارد کرد که این شوک شامل حال واردکننده، تولیدکننده و مصرف‌کننده شد و قدرت خرید همه، 7 برابر کاهش یافت. همان‌طور که شاهد بودیم این تغییر بر روی واردکننده و تولیدکننده تأثیر به‌سزایی داشت و ضرر هنگفتی به آنها وارد کرد، از یک طرف سرعت خرید ارز کاهش پیدا کرد و از سوی دیگر سرعت پرداخت به فروشندگان بین‌المللی کند شد، می‌توان گفت سال سختی برای بازار ایران بود.

چه ارزیابی از ورک‌شاپ‌های تخصصی برگزار شده «ایران گرین» دارید؟
می‌توانم بگویم تیم «ایران گرین» با طراحی پنل‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف کنفرانس خود، کاری دقیق و هوشمندانه‌ای انجام داد، همان‌طور که دیدید با توجه به این‌که مهمان‌های متخصصی برای هر پنل دعوت کرده بودند توانستند با برنامه‌ریزی دقیق از بیانیه‌های سطحی گذر کنند و در مورد مسایل عمیق‌‎تری صحبت کنند که خود بر کیفیت این کنفرانس افزود.

عکس: اقتصادسبز / شکوفه خوش‌نثار

 

اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا