اقتصادسبز آنلاین: محقققان یکی از موسسههای علمی و فناوری بریتانیا به تازگی تحقیقات مختلفی را بر روی انواع مارچوبهها انجام داده اند و به این نتیجه رسیده اند که مارچوبهها میتوانند به عنوان یک منبع بسیار غنی برای رشد دانههای خوراکی در مزارع مورد استفاده قرار گیرند.
تحقیقات اخیر این موسسه نشان داده که مارچوبهها دارای فیبرهای فشردهای هستند که بر اثر تابش نور خورشید آزاد شده و میتوانند به تقویت ریشه گیاهان و دانههای کشاورزی کمک شایانی کنند. از دیگر مزیتهای این ماده طبیعی آن است که موجب تقویت خاک نیز میشود و از این رو دانهها در فضای مساعدتری رشد پیدا خواهند کرد. همچنین این فیبرهای مارچوبهها به طور کامل سازگار با محیطزیست بوده و در هر دما و فشاری به رشد و تقویت دانهها کمک خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: مقرراتزدایی از تولید اولویت دولت سیزدهم
محققان موسسه بریتانیایی پس از آزادسازی فیبرهای مارچوبهها، آنها را در یک فریزرهای مخصوص با دمای متوسط قرار داده اند و طی فرآیندی این فیبرها را بهصورت پودر درآوردهاند. از این رو کشاورزان میتوانند این پودرها را تهیه کرده و هنگام کاشت محصولات از آنها استفاده کنند. نکته جالب توجه اینجاست که در زمان استفاده از پودرهای فیبر مارچوبه، برگ و ساقه دانهها نیز تقویت میشوند و بههمین دلیل قدرت آنها برای مبارزه با هرگونه آفت در محیط اطراف خود نیز افزایش پیدا خواهد کرد. مخترعان بریتانیایی این محصول تقویتی پیشنهاد دادهاند که بهتر است کشاورزان در یک بازه زمانی 6 ماهه از این پودرها استفاده کنند.