تکنیکی که ژن دانه‌های میوه را تغییر می‌دهد
تکنیکی که ژن دانه‌های میوه را تغییر می‌دهد
اقتصادسبز آنلاین: یک تیم محقق در یکی از دانشکده‌های کشاورزی و دامداری استرالیا به تازگی موفق شده تغییراتی در ژن و ساختار ظاهری برخی از میوه‌های خوراکی بدون آنکه آسیبی ببیند، به‌وجود آورد.

اقتصادسبز آنلاین: یک تیم محقق در یکی از دانشکده‌های کشاورزی و دامداری استرالیا به تازگی موفق شده تغییراتی در ژن و ساختار ظاهری برخی از میوه‌های خوراکی بدون آنکه آسیبی ببیند، به‌وجود آورد.

این تغییرات به گونه ای است که دانه‌های میوه‌ها را قدرتمند می‌کند و به طور همزمان می‌توانند چندین باروری متفاوت با ساختارهای مختلف و البته طبیعی و سالم داشته باشند. در واقع ژن این دانه‌های میوه بدون آنکه آسیبی ببیند، خاصیت باروری چندگانه پیدا می‌کند و می‌تواند در عین‌حال چندین گونه را حاصل آورد. این تکنیک جدید موجب می‌شود در تولید انواع میوه‌های طبیعی در وقت و هزینه تا بیش از 40 درصد صرفه‌جویی شود و کشاورزان در یک زمین بایر با یک نوع آبیاری و رسیدگی بتوانند چندین گونه از میوه‌ها را پرورش دهند.

بیشتر بخوانید:‌ارزش دستورالعمل‌ها به‌طولانی بودن زمان اجرای آن است

در این تکنولوژی نوین، به دانه‌های میوه‌ها یک نوع ژله که با استفاده از برنامه بیوانفورماتیک طراحی و تولید شده، افزوده می‌شود و در مدت زمان کوتاهی ساختار ژنتیکی دانه را می‌شکند. این شکست داخلی به ژن آسیبی وارد نمی‌کند و ساختار اصلی و ابتدایی آن را حفظ خواهد کرد. بنابراین چندین ژن ترکیبی به آن می‌افزاید که در نهایت گونه‌های مختلف میوه را در یک مزرعه کشاورزی حاصل می‌آورد.