اقتصادسبز آنلاین: محققان در مطالعهای ارتباط بین خوردن غذاهای غنی از فلاونوئید را با فشار خون و تنوع میکروبیومهای روده مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش خبرنگار ما و به نقل از زی نیوز، بر اساس تحقیقات جدید پژوهشگران دانشگاه کوئین ایرلند، خوردن غذاهای غنی از فلاونوئید مانند انواع توتها، سیب و گلابی میتواند سطح فشار خون سیستولیک را کاهش داده و تنوع میکروبیومهای روده را افزایش دهد.
نتایج این مطالعه نشان داد که بالغ بر ۱۵.۲ درصد از ارتباط بین غذاهای غنی از فلاونوئید و فشار خون سیستولیک را میتوان با تنوع موجود در میکروبیومهای روده شرکت کنندگان توضیح داد.
فلاونوئیدها توسط میکروبیومهای روده بدن که باکتریهای موجود در دستگاه گوارش هستند تجزیه میشوند.
بیشتر بخوانید: «دفتر سلامت مشتریان» New Holland آغاز به کار کرد
خوردن ۱.۶ وعده توت در روز (یک وعده معادل ۸۰ گرم یا ۱ فنجان) با کاهش متوسط فشار خون سیستولیک ۴.۱ میلی متر جیوه همراه بود و حدود ۱۲ درصد از این ارتباط ناشی از میکروبیومهای روده بود.
«آدین کسیدی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «میکروبیومهای روده نقش مهمی در متابولیسم فلاونوئیدها برای افزایش اثرات حفظ سلامت قلب ایفا میکنند و این مطالعه شواهدی را ارائه میدهد که نشان میدهد این تغییرات فشار خون با تغییرات ساده در رژیم غذایی روزانه قابل دستیابی است.»
مطالعات اخیر همچنین ارتباط بین میکروبیومهای روده و بیماریهای قلبی عروقی را که عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است، نشان داد.
با افزایش تحقیقات که نشان میدهد فلاونوئیدها ممکن است خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهند، این مطالعه نقش میکروبیومهای روده را در این روند ارزیابی کرد. /مهر