اقتصادسبز آنلاین: محققان دریافتند ریسک ابتلا به اختلال آلرژیک موسوم به بیماری سلیاک در کودک در صورت تغذیه وی با گلوتن از اوایل ۴ ماهگی قابل پیشگیری است.
به گزارش خبرنگار ما، این مطالعه مبتنی بر بررسی حدود ۱۳۰۰ نوزاد بود. نیمی از نوزادان با غذاهای سفت از جمله پروتئین گندم در سنی که با دستورالعملهای کنونی تغذیه با صبحانه در تضاد است تغذیه شدند. هیچ یک از این نوزادان مبتلا به بیماری سلیاک نشدند.
«گیدئون لک»، سرپرست تیم تحقیق از کالج کینگ لندن، در این باره میگوید: «نتایج این مطالعه جالب است اما نشان میدهد که به منظور پیشگیری از ابتلا کودک به بیماری سلیاک، ما باید مقادیر کافی از گندم را از ۴ ماهگی در رژیم غذایی نوزاد بگنجانیم.»
بیماری سلیاک یک مشکل التهابی است که در آن، مصرف گلوتن به روده کوچک آسیب میرساند. این عارضه میتواند موجب جذب ضعیف مواد مغذی شود.
لک در ادامه میافزاید: «از برخی جهات این بیماری، یک بیماری آلرژیک است که با مصرف گلوتن، ماده اصلی گندم، بروز میکند. از برخی جهات هم یک نوع بیماری خودایمنی است که در آن بدن شروع به واکنش ایمنی میکند و این واکنش به سوی لایه درونی روده کوچک هدایت میشود.»
وی افزود: «حدود ۱ درصد از جمعیت تحت تأثیر این عارضه هستند. در کودکان، بیماری سلیاک میتواند سالها تشخیص داده نشود و منجر به رشد ضعیف و سوءتغذیه شود. در بزرگسالان میتواند باعث نازک شدن استخوان، خستگی و در موارد نادر سرطان روده شود.
بیماران سلیاک میتوانند با اجتناب از مصرف گلوتن، بیماری شان را کنترل نمایند. / مهر