تقویت سوبرین، جدیدترین تکنیک محافظت از ضروری‌ترین غلات جهان
تقویت سوبرین، جدیدترین تکنیک محافظت از ضروری‌ترین غلات جهان
اقتصاد‌سبز آنلاین: برنج یکی از ضروری ترین غلات جهان است که با دو سناریو استرس زا همچون آب زیاد و آب کم مواجه بوده و همیشه با این دو خطر جدی دست و پنجه نرم می‌کند.

اقتصاد‌سبز آنلاین: برنج یکی از ضروری ترین غلات جهان است که با دو سناریو استرس زا همچون آب زیاد و آب کم مواجه بوده و همیشه با این دو خطر جدی دست و پنجه نرم می‌کند.

برای نجات یکی از مهم ترین محصولات روی زمین از نوسانات شدید آب و هوایی، دانشمندان در حال ترسیم استراتژی‌های خود گیاهان برای کاهش استرس آن هستند. برنج یک محصول منبع اصلی کالری برای بیش از 45 درصد از بشریت است، اما به دلیل سیل و خشکسالی در سطح جهان، برداشت آن در خطر است. به‌طور خاص، محققان واکنش ریشه‌ها را به هر دو نوع شرایط بررسی کردند، زیرا ریشه‌ها نخستین واکنش ‌دهنده‌های نادیده‌‌ای به تنش‌های مرتبط با سیل و خشکسالی هستند. یکی از یافته‌های کلیدی در مورد یک ماده چوب پنبه مانند به نام سوبرین است که توسط ریشه برنج در پاسخ به استرس تولید می‌شود. این به محافظت برنج در برابر سیل و همچنین خشکسالی کمک می‌کند. سوبرین یک مولکول لیپیدی است که به هر آبی که توسط ریشه‌ها کشیده می‌شود، کمک می‌کند تا به اندام‌های هوایی رسیده و به اکسیژن شاخه‌ها کمک می‌کند تا به ریشه‌ها برسد. اگر توانایی گیاه در ایجاد سوبرین را تقویت کنیم، برنج بهتر می‌شود و شانس زنده ماندن در انواع آب و هوا را خواهد دشت. محققان توانستند شبکه ای از ژن‌ها را شناسایی کنند که تولید سوبرین را کنترل می‌کنند و می‌توانند از این اطلاعات برای ویرایش ژن یا اصلاح انتخابی استفاده کنند.