جدیدترین فناوری که قدرت ویرایش ژنوم در محصولات را افزایش می‌دهد
جدیدترین فناوری که قدرت ویرایش ژنوم در محصولات را افزایش می‌دهد
اقتصاد‌سبز آنلاین: ده سال پیش، فناوری جدیدی به نام CRISPR-CAS9، امکان تغییر کد ژنتیکی موجودات زنده را برای دانشمندان فراهم کرد. هر چقدر هم که انقلابی بود، این ابزار محدودیت‌هایی داشت.

اقتصاد‌سبز آنلاین: ده سال پیش، فناوری جدیدی به نام CRISPR-CAS9، امکان تغییر کد ژنتیکی موجودات زنده را برای دانشمندان فراهم کرد. هر چقدر هم که انقلابی بود، این ابزار محدودیت‌هایی داشت.

روش اصلی CRISPR می‌تواند یک عملکرد را انجام دهد و آن هم، حذف یا جایگزینی ژن‌ها در یک توالی ژنتیکی است. تکرارهای بعدی CRISPR برای عملکرد دیگری توسعه یافتند که به دانشمندان اجازه می‌داد بیان ژن را با روشن یا خاموش کردن آن‌ها تغییر دهند، بدون این‌که آن‌ها را از ژنوم حذف کنند. اما هر یک از این عملکردها تنها می‌توانند به طور مستقل در گیاهان انجام شوند. اکنون، دانشمندان کالج کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه مریلند، CRISPR-Combo را توسعه داده‌‌اند، روشی برای ویرایش ژن‌‌های متعدد در گیاهان و در عین‌حال تغییر همزمان بیان ژن‌های دیگر. این ابزار جدید ترکیب‌های مهندسی ژنتیک را قادر می‌‌سازد که با هم برای تقویت عملکرد و بهبود پرورش محصولات جدید کار کنند. مزایای دستکاری بیش از یک ژن در یک زمان می‌تواند بسیار بیشتر از مزایای هر دستکاری به تنهایی باشد. به‌عنوان مثال، بیماری سوختگی را در مزارع گندم تصور کنید که معیشت کشاورزان و امنیت غذایی را تهدید می‌کند. اگر دانشمندان بتوانند ژنی را از گندم که آن را مستعد ابتلا به بلایت می‌کند حذف کنند و همزمان ژن‌هایی را فعال کنند که چرخه زندگی گیاه را کوتاه می‌کند و تولید بذر را افزایش می‌دهد، می‌توانند به سرعت گندم مقاوم در برابر سوختگی تولید کنند، پیش از آنکه بیماری شانس انجام کارهای زیادی را داشته باشد.