مهندسی ژنتیک گیاهان برای تولید بیشتر روغن نباتی
مهندسی ژنتیک گیاهان برای تولید بیشتر روغن نباتی
اقتصاد‌سبز آنلاین: دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ، سنگاپور با موفقیت یک پروتئین مهم در گیاهان را برای افزایش بازده روغن از میوه‌ها و دانه‌های آن‌ها، یک جام مقدس برای صنعت جهانی کشاورزی-غذایی، مهندسی کرده‌اند.

اقتصاد‌سبز آنلاین: دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ، سنگاپور با موفقیت یک پروتئین مهم در گیاهان را برای افزایش بازده روغن از میوه‌ها و دانه‌های آن‌ها، یک جام مقدس برای صنعت جهانی کشاورزی-غذایی، مهندسی کرده‌اند.

روش ثبت اختراع آن‌ها می‌تواند محتوای روغن در دانه‌ها را 15 تا 18 درصد افزایش دهد که یک پیشرفت قابل توجه است، زیرا محصولات عمده تولید کننده روغن مانند سویا، آفتابگردان، کلزا و بادام زمینی در حال حاضر دارای درصد بالایی از روغن در دانه‌های خود هستند. این نوآوری می‌‌تواند به جهان در تلاش برای پایداری کمک کند و به کاهش مقدار زمین قابل کشت مورد‌نیاز برای محصولات روغن‌ زا یاری رساند و در عین حال عملکرد را برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد جهان برای روغن نباتی افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: طراحی یک پلتفرم برای تولید گوشت‌های گیاهی مشتق‌ شده از حیوانات

روغن‌های گیاهی معمولا در فرآوری مواد غذایی، سوخت‌های زیستی، صابون‌ها و عطرها استفاده می‌شوند و ارزش بازار جهانی آن‌ها در سال 2021 حدود 241.4 میلیارد دلار تخمین زده شده و انتظار می‌رود تا سال 2027 به 324.1 میلیارد دلار افزایش یابد. راز کمک به گیاهان برای ذخیره روغن بیشتر در دانه‌هایشان یکی از پروتئین‌های آنها به نام WRINKLED1 (WRI1) است. دانشمندان بیش از دو دهه است که می‌دانند WRI1 نقش مهمی در کنترل تولید روغن دانه‌های گیاهی دارد. اکنون برای نخستین‌بار، یک ساختار با وضوح بالا از WRI1 توسط تیم NTU، تصویربرداری و گزارش شده است. این تیم ساختار مولکولی WRI1 و نحوه اتصال آن به DNA گیاه را شرح داده که به گیاه سیگنال می‌دهد که چه مقدار روغن در دانه‌هایش انباشته شود.