اقتصادسبز آنلاین: رشد ریزجلبکهای مغذی و غنی از پروتئین در سیستمهای آبزیپروری خشکی و تغذیهشده با آب دریا، بهویژه در امتداد سواحل جنوب جهانی، می تواند به افزایش بیش از 50 درصدی تولید غذا کمک کند و پیشبینی می شود تا سال 2050 میلادی به 10 میلیارد نفر غذا دهد.
تحقیقات جدید توضیح می دهد که چگونه رشد جلبکها در خشکی می تواند شکاف پیشبینی شده در نیازهای تغذیهای آینده جامعه را ببندد و در عینحال پایداری زیست محیطی را نیز بهبود بخشد. با وجود ذخایر ماهیهای وحشی که قبلا به شدت مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند و با محدودیتهایی برای باله ماهیهای دریایی، صدفها و آبزی پروری جلبکهای دریایی در اقیانوسهای ساحلی، تیم تحقیقات برای رشد جلبکها در تاسیسات آبزی پروری خشکی بحث می کنند.
بیشتر بخوانید: «مارشال» و «ماسیس» پرفروشهای ماشینهای کشاورزی در انگلستان
مدلهای مبتنی بر GIS بازده را بر اساس نور خورشید، توپوگرافی و سایر عوامل محیطی و لجستیکی پیشبینی میکنند. نتایج این مدل نشان میدهد که بهترین مکان برای تأسیسات پرورش جلبک خشکی در امتداد سواحل جنوب جهانی، از جمله محیطهای بیابانی قرار دارد. در کنار محتوای پروتئین بالا، محققان خاطر نشان کردند که جلبکها مواد مغذی فاقد رژیمهای گیاهخواری مانند اسیدهای آمینه ضروری و مواد معدنی موجود در گوشت و اسیدهای چرب امگا 3 که اغلب در ماهی و غذاهای دریایی تهیه میشوند را فراهم میکنند.