راه‌اندازی خط تولید نان بدون گلوتن از نتایج ثبت یک بیماری خود ایمنی در کشور
راه‌اندازی خط تولید نان بدون گلوتن از نتایج ثبت یک بیماری خود ایمنی در کشور
اقتصادسبز آنلاین: از نتایج علمی ثبت بیماری "سلیاک" با پیگیری مستمر محققان، تولید نان بدون گلوتن در کشور است.

اقتصادسبز آنلاین: از نتایج علمی ثبت بیماری “سلیاک” با پیگیری مستمر محققان، تولید نان بدون گلوتن در کشور است.

به گزارش خبرنگار ما، در طی سال‌های اخیر سه برنامه ثبت بیماری‌های اتوایمیون کبدی، بیماری سلیاک (یک بیماری خود ایمنی وراثتی است که در اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن «پروتئینی که در گندم، جو و چاودار وجود دارد» ایجاد می شود) و بیماری‌های التهابی روده در پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شده است و تاکنون به طور متوسط اطلاعات بالغ بر هشت هزار نفر بیمار در این سه نظام ثبت شده است.

بیشتر بخوانید:‌ پاندمی باعث رشد تقاضا برای شکلات‌های «هرشی» شد

پس از راه‌اندازی برنامه ملی ثبت بیماری سلیاک و آشنایی دقیق‌تر با مشکلات بیماران، با پیگیری مسئولین این برنامه دو کارخانه خط تولید نان فاقد گلوتن راه‌اندازی شده است. در مرحله بعد مشکلات مالی بیماران جهت خرید نان‌‌های فاقد گلوتن بررسی و با حمایت مجلس شورای اسلامی اعتبار جهت کمک به خرید نان تخصیص داده شد.
بنابر اعلام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت؛ برنامه سال ۱۴۰۰ ثبت بیماری‌‌های این پژوهشکده، تلاش برای شناسایی و ثبت بیماران و رفع مشکلات همراه با راه‌اندازی دوره‌‌های آموزشی مختلف و ارتقاء سطح کیفی برنامه‌ها و دستیابی به راه‌های متناسب مطالعات و پژوهش‌های ملی خواهد بود. / ایسنا