مقررات و استانداردها باید متناسب با شرایط اقتصادی و پیشرفت فناوری تغییر کند
مقررات و استانداردها باید متناسب با شرایط اقتصادی و پیشرفت فناوری تغییر کند
اقتصادسبز آنلاین: مقررات و استانداردها باید متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه و همراه با پیشرفت‌های تکنولوژی نوین به سرعت تغییر کند.

اقتصادسبز آنلاین: مقررات و استانداردها باید متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه و همراه با پیشرفت‌های تکنولوژی نوین به سرعت تغییر کند.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران، مهندس محمدتقی مقنیان، عضو کمیته فنی انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران ضمن بیان این مطلب افزود: در حال حاضر مقررات و استانداردهای فراورده‌های گوشتی همسو با شرایط اقتصادی جامعه و بهره گیری از این تکنولوژی‌ها پیش نرفته و منافع فردی و گروهی بیش از منافع عمومی مد نظر قرار گرفته است، انجام آزمون بافت شناسی نمونه ای از این تصمیماتی است به صنعت فرآورده‌های گوشتی تحمیل گردید.
وی تصریح کرد: تکنولوژی جدا سازی مکانیکی کامل گوشت از استخوان و بدون دخالت دست کارگر در دام‌های کوچک و سبک سال‌هاست که در کشورهای توسعه یافته مورد استفاده قرار گرفته و خدمات ارزنده‌ای برای جامعه و تولید به همراه داشته، بی‌نیازی به نیروی انسانی، افزایش تولید در واحد زمان‌، بهره‌وری بیشتر از تولیدات دامی، تکمیل زنجیره ارزش، افزایش ارزش افزوده، کاهش قیمت تمام شده تنها بخشی از مزایای بسیار زیاد این تکنولوژی است که متاسفانه در کشور ما نه تنها به این مزایای ارزشمند توجه نشده بلکه در معرفی آن هم بی‌توجهی شده به نحوی که حتی در تدوین متن استاندارد به‌جای گوشت جداسازی شده مکانیکی به غلط از ان به عنوان خمیر یاد شده و عموماً ما به‌دنبال یافتن نقاط ضعف و نیمه خالی لیوان هستیم که البته جستجوی این نقاط ضعف و یک جانبه نگری بدون در نظر گرفتن مزیت‌ها هدفمند و بی دلیل هم نبوده است.
مقنیان اظهار داشت: اجباری بودن استاندارد برای تولید سوسیس و کالباس و مقررات سختگیرانه و انجام آزمایش‌های متعدد غیر ضرور و فراتر از کدکس در کشور ما و اطلاق نمودن و بردن این محصولات در فهرست کالاهای آسیب‌رسان سلامت، فعالان، کارشناسان و صاحبان سهام این صنعت را بی‌انگیزه و دلسرد نموده است به نحوی که به‌تدریج شاهد تعطیلی کارخانجات در برخی از استان‌ها از جمله استان خراسان رضوی هستیم.
به گفته وی این درحالی است که نیاز جامعه به غذاهای آماده بیش از پیش حس می‌شود و نمونه عینی آن گسترش تولید ساندویچ‌های آماده است که به‌صورت گسترده در حال افزایش است.

 

 

اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا