پتانسیل تولید حدود ۳۰۰ هزار تن قزل‌آلا در کشور وجود دارد
پتانسیل تولید حدود ۳۰۰ هزار تن قزل‌آلا در کشور وجود دارد
اقتصادسبز آنلاین: مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: پتانسیل تولید ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن قزل‌آلا در کشور به شرط بازار داخل و صادرات وجود دارد.

اقتصادسبز آنلاین: مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: پتانسیل تولید ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن قزل‌آلا در کشور به شرط بازار داخل و صادرات وجود دارد.

آرش نبی‌زاده، مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: قیمت کنونی هر کیلو قزل آلا سرمزرعه ۱۵۳ تا ۱۵۴ هزار تومان، عمده فروشی تهران ۱۶۱ تا ۱۶۲ هزا رتومان، سالمون سرمزرعه ۱۶۶ تا ۱۶۷ هزار تومان و عمده فروشی ۱۷۲ تا ۱۷۳ هزار تومان است.
به گفته او، با توجه به میزان تولید و عرضه پیش بینی می شود که قیمت ماهی در شب یلدا تغییری نداشته باشد.
نبی زاده ادامه داد: قزل آلا برمبنای در خواست و تقاضا در شب یلدا توزیع می شود. اما برآوردها حاکی از آن است که حداکثر نیاز قزل آلا برای شب یلدا در تهران ۸۰ تا ۱۰۰ تن است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی درباره آخرین وضعیت صادرات قزل آلا گفت: بنابر آمار ۸ ماهه گمرک حدود ۸ هزار و ۸۰۰ تن قزل آلا صادر شده است و پیش بینی می شود که تا پایان سال به ۱۰ تا ۱۲ هزار تن برسد. عمده صادرات قزل آلا به سه کشور روسیه و آذربایجان و ارمنستان انجام می شود و امارات و عراق جزء کشورهای چهارم و پنجم صادراتی هستند.
او با بیان اینکه رتبه اول تا سوم تولید قزل آلا در دنیا را دارا هستیم، افزود: برآوردها حاکی از آن است که تولید قزل آلا به ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تن برسد. هرچند پتانسیل تولید ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن قزل آلا به شرط داشتن بازار را داریم.
نبی زاده با بیان اینکه واردات تیلاپیا ضربه مهلکی به تولید داخل می زند، گفت: بنابر تجربه سنوات گذشته واردات تیلاپیا ضربه مهلکی به تولید داخل می زند چراکه تقلب در واردات تیلاپیا زیاد است به طوریکه واردکنندگان به اسم‌ ماهی های دیگر تیلاپیا وارد می کنند. به عنوان مثال در سال ۹۴ طبق آمار اعلامی ۲ هزارتن تیلاپیا وارد شده است، درحالیکه همان مقطع ۱۶ هزارتن تیلاپیا وارد شد که ۲ هزارتن آن به اسم تیلاپیا و مابقی تحت عنوان دیگر گونه ها وارد شده است.
مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی گفت: اگر دولت خواستار تنظیم بازار ماهی و توزیع ماهی ارزان در بازار است، با یک شرکت چینی قرارداد منعقد و محصول فرآوری شده وارد کند چراکه واردات توسط تعدادی محدود تنها موجب شده که افراد رانت زیادی به جیب بزنند. / باشگاه خبرنگاران جوان
 

اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا