3 ساعت قبل از خواب شام بخورید
اقتصادسبز آنلاین: متابولیسم، مسئول تبدیل مواد مغذی بهدست آمده از غذاها به سوخت است؛ هرچه میزان متابولیسم افزایش یابد، کالری بیشتری به هنگام استراحت سوزانده میشود.
متابولیسم، مسئولیت تبدیل مواد مغذی بهدست آمده از غذاها به سوخت را برعهده دارد. تبدیل مواد مغذی به سوخت، انرژی مورد نیاز بدن را برای تنفس، تحرک، هضم غذا، گردش خون، ترمیم بافتها و سلولهای آسیبدیده فراهم میکند.
متابولیسم با راههای آسان و موثر افزایش مییابد. بسیاری از راههای آسان افزایش متابولیسم شامل ایجاد تغییرات ساده در رژیم غذایی و سبک زندگی میشود.
بررسیها بیانگر این است هرچه میزان متابولیسم افزایش یابد، کالری بیشتری به هنگام استراحت سوزانده میشود. فاکتورهای متعددی مانند سن، رژیم غذایی، جنسیت، وزن و قد، میزان فعالیتهای فیزیکی، وضعیت سلامتی و داروهای مصرفی بر متابولیسم اثر میگذارد.
با بهره گرفتن از ۶ راهکار «مصرف پروتئین کافی در هر وعده»، «ورزش تناوبی با شدت بالا»، «وزنهزدن»، «نوشیدن چای،قهوه و ادویهها»، «داشتن خواب کافی در شب»، «خوردن چای سبز»، «پرهیز از بیتحرکی» میتوان میزان متابولیسم را افزایش داد.
همچنین جدیدترین مطالعات نشان داده است که فاصله بین مصرف شام و زمان خوابیدن حداقل به مدت 3 ساعت میتوان هورمون لاتونین را بهدرستی فعال کرده و باعث لاغری و خواب مناسب شود.
آیا نوشیدن قهوه با معده خالی در صبح مضر است؟
وقتی صبح از خواب بیدار می شود، ساعت بدن شما مجددا تنظیم می شود و خوردن صبحانه به سیستم گوارش اطلاع می دهد که وعده صبح و شروع روز است. افرادی که بعد از نوشیدن قهوه با معده خالی دچاره معده درد، نفخ، حالت تهوع، سوزش سر دل و .. می شوند به دلیل شوک در هضمی متفاوت بعد از چندساعت خواب است. همچنین ممکن است بدن شما فقط به کافئین واکنش نشان دهد. قهوه به گاسترین (هورمون پپتیدی که باعث تحریک ترشح اسید معده و تحریک رشد مخاط معده می شود) در بدن شروع به سینگال دهی می کند. گاسترین هورمونی است که مسئول ترشح اسید کلریدریک است. اسید کلریدریک ماده ای است که بدن شما برای تجزیه پروتئین و جذب مواد مغذی استفاده می کند و باکتریهای مضر را فیلتر می کند، اما مقدار بیشتر از حد معمول اسید هیدروکلریک می تواند علائم معده درد، نفخ، حالت تهوع و سوزش سر دل را ایجاد کند.
آیا این علائم برای همه افراد یکی است؟
خیر! همه افراد با مصرف قهوه صبحگاهی این علائم را دریافت نمی کنند و این احتمالات برای آنها بعید است. همه ما متفاوت از یکدیگر به دنیا آمده ایم و آن دسته افرادی که مشکلی با نوشیدن قهوه با معده خالی ندارند، از برخی مزایا نیز بهرمند می شوند. طبق تحقیقات، بسیاری از مردم براین باورند که با سرو قهوه صبحگاهی، احساس انرژی و هوشیاری بیشتری داشته و خلق و خوی آنها بهبود می یابد. انجام مراحل تهیه قهوه از آسیاب کردن دانههای قهوه تا روشهای دم آوری خاص می تواند به بهبود خلق و خو و حس خوب نیز در افراد کمک کند. این تنها اثرات کوتاه مدت آن است. اثرات مثبت بلند مدت مصرف قهوه شامل کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقلی، سرطان کبد و بیماری پارکینسون است.
همچنین مصرف قهوه می تواند باعث افزایش متابولیسم شود و در چربی سوزی به شما کمک کند.
قهوه حاوی مواد مغذی ضروری است که به شما کمک می کند زندگی سالم تری داشته باشید. این تمام ماجرا نیست. در طرف مقابل مصرف قهوه می تواند اثرات منفی برای برخی افراد به همراه داشته باشد. برخی افراد ممکن است هنگام سرو قهوه دچار استرس یا بدخلقی شوند. این حساسیت به دوز کافئین می تواند باعث افزایش موقت هورمون استرس به نام کورتیزول شود که می تواند باعث بدخلقی، فشار خون بالا و قند خون بالاتر از حد معمول شود.
مطالعات نشان می دهند اگر یک قهوه نوش معمولی هستید، احتمال تجربه این موارد نادر است اما اگر یک مصرف کننده معمولی قهوه نیستید، احتمالا افزایش سطح کورتیزول خود را تجربه خواهید کرد. لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد قهوه برای تمامی افراد می تواند خطرناک باشد.
میزان مجاز مصرف قهوه در طول روزچقدر است؟
میزان مجاز هر فرد با فرد دیگر متفاوت است اما به صورت کلی، سازمان غذا و داروی آمریکا، میزان 400 میلی گرم کافئین در روز را پیشنهاد می دهد. این میزان برابر با 4 فنجان قهوه تلخ معمولی است. در نظر داشته باشید این عدد برای کل کافئین روزانه بیان می شود. به جز قهوه، چای، برخی از نوشیدنیهای انرژی زا، نوشابه و … نیز حاوی کافئین هستند.
آیا رژیمهای لاغری جدید و فستینگ علمیاند؟
بیماریها ناشی از سبک زندگی ناسالماند و به همین دلیل، مردم علاقه زیادی به دنبال کردن سبک زندگی سالم پیدا کردهاند. یکی از نتایج این علاقه، میل شهروندان به انواع و اقسام رژیمهای تغذیهای است؛ که گاهی تبدیل به رژیمهایی با نامها و روشهای عجیب و غریب هم میشوند.
در سالهای اخیر به دلیل بالارفتن میزان مرگ میر به دلیل فشار خون بالا و سکته قلبی و ابتلا به سرطانها که بیشتر منشا تغذیهای دارند، مردم به پیروی از رژیهای غذایی لاغری و کاهش وزن روی آوردهاند. متخصصان تغذیه نیز ضمن تائید اهمیت رژیمهایی که با هدف کاهش وزن پیگیری میشوند، معتقدند که طبق مدلینگ خاصی نمیتوان برای تمام افراد به طور یکسان یک رژیم غذایی خاص را ترویج کرد. افزون براین بسیاری نیز با سوء استفاده از نظر مردم در پیروی از سبک زندگی سالم، رژیمهای غذایی عجیب و غریبی را طی سالهای اخیر تبلیغ کردهاند. رژیمهای غذایی با نامهای عجیب و غریب نظیر رژیم یخ، رژیم توپ پنبهای، رژیم غذایی هوا، رژیم منگنه گوش، رژیم سیگار، رژیم خواب و رژیم قرار گرفتن در معرض نور خورشید و …
اخیراً نیز انواع و اقسام رژیمهای فستینگ (رژیمهایی مانند) روزهداری مورد توجه مردم قرار گرفته و نتایج تازهترین مطالعات محققان در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشانگر آن است که رژیم غذایی مشابه روزه داری ممکن است به معکوس کردن پیری بیولوژیکی تا 2.5 سال کمک کند، این رژیم غذایی پنج روزه سرشار از چربیهای اشباع نشده و پروتئین، کربوهیدرات و کالری کم است و شامل مصرف سوپهای گیاهی، و نوشیدنیهای انرژی زا، تنقلات خشک، چای و مکملها به مدت پنج روز قبل از بازگشت به رژیم غذایی عادی برای 25 روز بعدی است.
در آزمایشهای صورت گرفته روی 100 شرکت کننده که این رژیم را به مدت سه یا چهار ماه دنبال کردند تجزیه و تحلیل نمونههای خون نشان داد که آنان سیستم ایمنی جوان تری داشتند و سن بیولوژیکی آنها تا 2.5 سال معکوس شده بود.
مطابق با نتایج این تحقیق یک رژیم غذایی مشابه روزه (FMD) مقاومت به انسولین، چربی کبد، التهاب و سایر نشانگرهای مرتبط با پیری را کاهش میدهد.
فستینگ، الگوی کاهش وزن برای همه افراد نیست
اما متخصصان تغذیه با پیروی همه افراد به طور یکسان از فستینگ معتقد نیستند. چرا که بر این باورند که هیچ الگویی برای همه نتایج یکسانی در پی ندارد و نمیتوان آن را به عنوان الگوی کاهش وزن برای همه در نظر گرفت.
مطالعاتی که درباره روزه داری انجام شده نشان میدهد که فستینگ هم به کاهش وزن و فشار خون کمک میکند و با توجه به اینکه منشا خیلی از بیماریها وزن و فشار خون بالا است، روزه میتواند در پیشگیری از بسیاری از عوارض کمک کننده باشد.
به دلیل مزیتهای روزه، روزه داری را به فرمهای من درآوردی تبدیل کردهاند که مشخص نیست که به طور جامع چه نتایجی به دست میدهند و چنین چیزی از نظر علمی به شکلی اینها مطرح میکنند صحت ندارد.
چطور بعد از رژیم لاغری وزن خود را ثابت نگه داریم؟
تثبیت وزن پس از یک دوره رژیم لاغری و کاهش وزن، چالشی است که اکثر افراد با آن روبرو می شوند. افراد گاها با انجام برنامه ریزیهای دقیق غذایی، ورزش و مواردی از این قبیل تلاش می نمایند تا وزن خود را ثابت نگه دارند اما چه عاملی موجب ناکامی آنها می شود و چرا پس از مدتی به وزن سابق باز می گردند؟
توصیههای بعد از لاغری
همیشه کمتر غذا بخورید
برای تثبیت وزن آب بنوشید
ورزش را از خاطر نبرید
برای وزن خود یک محدوده انتخاب نمایید
هر روز خود را وزن کنید
از صبحانه خوردن غافل نشوید
تماشای تلویزیون را کاهش دهید
میزان استاندارد کاهش وزن در یک ماه چقدر است؟
شاید بتوانید در یک ماه 10 کیلو لاغر شوید، اما توجه به میزان استاندارد کاهش وزن در یک ماه بهتر است؛ چراکه با این کار پس از رسیدن به وزن ایدهآل سلامتیتان به خطر نمیافتد.
بهطور علمی کاهش حدود 2 تا 3 کیلوگرم در ماه منطقی است.
اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا