استاندارد فرآورده‌های گوشتی تخمیری در دست تدوین
استاندارد فرآورده‌های گوشتی تخمیری در دست تدوین
اقتصادسبز آنلاین: «قرار گرفتن انواع سوسیس و کالباس در لیست کالاهای آسیب‌رسان و ممنوعیت صحبت‌کردن در مورد این فرآورده‌ها در رسانه‌های جمعی، متأسفانه منجر به حذف ابزارها و تریبون لازم جهت ارائه اطلاعات علمی و آموزش‌های لازم در رابطه با میزان و نحوه مصرف این فرآورده‌ها و ارتباط مؤثر انجمن با مصرف‌کنندگان شده است.»

اقتصادسبز آنلاین: «قرار گرفتن انواع سوسیس و کالباس در لیست کالاهای آسیب‌رسان و ممنوعیت صحبت‌کردن در مورد این فرآورده‌ها در رسانه‌های جمعی، متأسفانه منجر به حذف ابزارها و تریبون لازم جهت ارائه اطلاعات علمی و آموزش‌های لازم در رابطه با میزان و نحوه مصرف این فرآورده‌ها و ارتباط مؤثر انجمن با مصرف‌کنندگان شده است.»
دکتر پریسا فلاحی، رئیس کمیته فنی انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران ضمن بیان این مطلب نکاتی خواندنی را مطرح کرد که در ادامه می‌آید.

مهم‌ترین مشکلات پیش‌روی تولیدکنندگان در نیمه نخست سال‌جاری را تشریح کنید.
کمبود مواد اولیه، متغیر بودن قیمت‌ها، تغییر دستورالعمل‌ها و ضوابط نشانه گذاری استاندارد بدون هماهنگی با صنعت از جمله مهمترین مشکلات تولیدکنندگان صنایع فرآورده‌های گوشتی به‌شمار می‌رود.
تغییرات ضوابط نشانه‌گذاری و لیبلینگ بدون هماهنگی و مشورت با صنعت، علاوه بر اینکه سبب سردرگمی مصرف‌کنندگان می‌شود، بلکه منجر به تحمیل هزینه‌های زیاد به صنعت برای اعمال تغییرات موردنظر می‌شود که در این شرایط اقتصادی تحمیل بار اضافی مالی به تولید‌کنندگان است.

انجمن جهت اطمینان بخشیدن به مصرف‌کنندگان درخصوص مصرف فرآورده‌های گوشتی باید از چه اهرم‌هایی استفاده کند؟
قرار گرفتن انواع مختلف سوسیس و کالباس در لیست کالاهای آسیب‌رسان و ممنوعیت صحبت کردن در مورد این فراورده‌ها در رسانه‌های ارتباط جمعی، متأسفانه منجر به حذف ابزار‌ها و تریبون لازم جهت ارائه اطلاعات علمی و آموزش‌های لازم در رابطه با میزان و نحوه مصرف این فرآورده‌ها و ارتباط مؤثر انجمن با مصرف کنندگان شده است.
با این‌حال انجمن سال‌هاست که همواره در راستای اعتلای کیفیت این محصولات از طریق همکاری نزدیک با ارگان‌های نظارتی و انعقاد تفاهم نامه‌های مختلف با ارگان‌های مذکور،کوشیده است.

مهم‌ترین اقدامات در راستای افزایش مصرف سرانه فرآورده‌های گوشتی را با توجه به میانگین پایین مصرف در کشور تشریح کنید.
خروج این کالاها از لیست کالاهای آسیب‌رسان سلامت و در اختیار داشتن تریبون لازم جهت ارائه آموزش‌ها و اطلاعات علمی به مصرف کنندگان بسیار می‌تواند مؤثر باشد.
پایین آمدن قیمت مواد اولیه و در نتیجه پایین آمدن قیمت محصولات با توجه به قدرت خرید مردم نیز از جمله عواملی است که می‌تواند نقش مؤثری در ارتقای مصرف سرانه فرآورده‌های گوشتی ایفا کند.

آیا درج لوگوی انجمن بر روی محصولات فرآورده‌های گوشتی و یا گریدبندی کیفی تولیدکنندگان می‌تواند راهی برای اطمینان خاطر مصرف‌کنندگان و مقابله با تخریب‌های فضای مجازی تلقی شود؟
انجام هر گونه طرح تشویقی یا تنبیهی از جانب انجمن تنها در صورتی موثر است که اطلاع رسانی مناسب در این خصوص به مصرف کنندگان نیز صورت پذیرد که در حال حاضر ابزار خاصی در دست نیست.

برای خروج فرآورده‌های گوشتی از لیست کالاهای آسیب‌رسان چه پیشنهاداتی دارید؟
طبقه بندی و بررسی کارشناسانه و واقع بینانه و آنالیز ریسک انواع فرآورده‌های گوشتی با توجه به حقایق تغذیه‌ای (‌nutrifact) و میزان سرانه مصرف این فرآورده‌ها نقش مهمی در این خصوص ایفا می‌کند.

لطفاً گزارشی از فعالیت کمیته فنی در نیمه نخست سال ارایه دهید ودر خصوص برنامه‌های آتی توضیح دهید.
هم‌اکنون استاندارد فرآورده‌های گوشتی تخمیری در حال تدوین است.

 
 

اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا