استفاده از گندم اصلاح‌شده ژنومی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان
استفاده از گندم اصلاح‌شده ژنومی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان
اقتصاد‌سبز آنلاین: خبر خوب برای افرادی که به نان تست علاقه دارند، منتشر شد. این خبر مبنی بر آن است که تیمی از دانشمندان بریتانیایی از ویرایش ژنوم برای کاهش ترکیبات سرطان‌‌زا که معمولاً در صبحانه سنتی یافت می‌‌شود، استفاده کرده‌‌اند.

اقتصاد‌سبز آنلاین: خبر خوب برای افرادی که به نان تست علاقه دارند، منتشر شد. این خبر مبنی بر آن است که تیمی از دانشمندان بریتانیایی از ویرایش ژنوم برای کاهش ترکیبات سرطان‌‌زا که معمولاً در صبحانه سنتی یافت می‌‌شود، استفاده کرده‌‌اند.

«آکریل آمید» در طول پخت نان تشکیل شده و حضور آن در هنگام برشته شدن نان بیشتر می‌شود و هر‌چه نان تست تیره‌تر باشد، این ترکیب سرطان‌زا بیشتر است. اکنون تیمی به سرپرستی Rothamsted Research به همراه همکارانش از دانشگاه بریستول از تکنیک جدید ویرایش ژنوم برای تولید نوعی گندم استفاده کرده‌اند که احتمال کمتری برای تولید «آکریل آمید» در هنگام پخت وجود دارد.

بیشتر بخوانید: نخستین حسگر نیروگاهی جهان که با استفاده از گیاهان کار می‌کند

به گفته سرپرست پروژه، پروفسور نایجل‌هالفورد، محققان در حال آماده سازی درخواستی برای دولت بریتانیا برای اجرای آزمایش مزرعه‌ای این گندم جدید هستند که از پاییز شروع می شود و نخستین آزمایش از این نوع گندم ویرایش شده ژنومی است که در هر نقطه از جهان انجام می شود. مقدار آکریل آمید در نان نسبتاً کم است، اما زمانی‌که نان برشته می‌شود، چندین برابر افزایش می یابد. علاوه بر این، ترکیباتی که رنگ، طعم و عطر می‌‌دهند از طریق مسیرهای شیمیایی مشابه شکل می‌‌گیرند، بنابراین هر‌چه نان تست تیره‌‌تر و خوشمزه‌‌تر باشد، آکریل آمید بیشتری در آن وجود دارد. همین امر در مورد سایر غذاهایی که تحت تأثیر قرار می‌گیرند نیز صدق می‌کند.