حرکت نانوپلاستیک‌ها در زنجیره غذایی از گیاهان به حشرات و از حشرات به ماهی‌ها
حرکت نانوپلاستیک‌ها در زنجیره غذایی از گیاهان به حشرات و از حشرات به ماهی‌ها
اقتصاد‌سبز آنلاین: مطالعه جدیدی از دانشگاه فنلاند شرقی نشان می‌دهد که کاهو می‌تواند نانوپلاستیک‌ها را از خاک گرفته و به زنجیره غذایی منتقل کند.

اقتصاد‌سبز آنلاین: مطالعه جدیدی از دانشگاه فنلاند شرقی نشان می‌دهد که کاهو می‌تواند نانوپلاستیک‌ها را از خاک گرفته و به زنجیره غذایی منتقل کند.

نگرانی در مورد آلودگی پلاستیک پس از این که مشخص شد پلاستیک‌های بد مدیریت شده در محیط به قطعات کوچکتری به نام میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها تجزیه می‌شود، گسترده شده است. این احتمال وجود دارد که نانوپلاستیک‌ها به‌دلیل اندازه کوچک خود از موانع فیزیولوژیکی عبور کرده و وارد موجودات زنده شوند. علیرغم افزایش شواهد در مورد سمیت بالقوه نانوپلاستیک‌ها برای گیاهان، بی مهرگان و مهره داران، درک ما از انتقال پلاستیک در شبکه‌های غذایی محدود است. محققان دانشگاه فنلاند شرقی یک تکنیک جدید و مبتنی بر اثر انگشت فلزی را برای تشخیص و اندازه‌گیری نانوپلاستیک‌ها در موجودات ابداع کرده‌‌‌اند و در این مطالعه جدید، آن را بر روی یک مدل زنجیره غذایی متشکل از سه سطح تغذیه‌‌ای، یعنی کاهو به ‌عنوان یک ماده به کار بردند. تولید کننده اولیه، لارو مگس سرباز سیاه به عنوان مصرف کننده اولیه و ماهی حشره‌خوار (روچ) به عنوان مصرف کننده ثانویه. محققان از ضایعات پلاستیکی رایج در محیط‌زیست، از جمله پلی استایرن (PS) و پلی وینیل کلراید (PVC) نانوپلاستیک نیز استفاده کردند. گیاهان کاهو به‌مدت 14 روز از طریق خاک آلوده در معرض نانوپلاستیک‌ها قرار گرفتند و پس از آن برداشت شدند و به حشرات (لارو مگس سرباز سیاه که در بسیاری از کشورها به عنوان منبع پروتئین استفاده می‌شود) تغذیه شدند. پس از پنج روز تغذیه با کاهو، حشرات به مدت 5 روز به ماهی‌ها تغذیه شدند. محققان با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، گیاهان، لاروها و ماهی‌‌های جدا شده را تجزیه و تحلیل کردند.