رشد بی‌سابقه برگزاری مجامع شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی در سال ۱۳۹۸
رشد بی‌سابقه برگزاری مجامع شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی در سال ۱۳۹۸
اقتصادسبز آنلاین: با توجه به نقش و جایگاه مجامع به عنوان بالاترین رکن تصمیم گیری در شرکت‌های تعاونی، مستند به فصل ۴ قانون شرکت‌ها و فصل۵ اساسنامه تعاونی‌ها، بی‌تردید این مهم مصداق عینی تعاون گری و تعاون نگری و توسعه مشارکت و کارکرد اجتماعی تعاونی‌ها محسوب می‌شود.

اقتصادسبز آنلاین: با توجه به نقش و جایگاه مجامع به عنوان بالاترین رکن تصمیم گیری در شرکت‌های تعاونی، مستند به فصل ۴ قانون شرکت‌ها و فصل۵ اساسنامه تعاونی‌ها، بی‌تردید این مهم مصداق عینی تعاون گری و تعاون نگری و توسعه مشارکت و کارکرد اجتماعی تعاونی‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار ما، دکتر حسین شیرزاد، مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، ضمن بیان این مطلب افزود: معاونت توسعه تعاونی‌ها و تشکل‌ها تعاون روستایی ایران به منظور نظارت بر روند اجرای مجامع عمومی و فوق العاده در سال ۱۳۹۸، برای اولین بار در طول فعالیت سازمان موضوع ممیزی صلاحیت هیات مدیره و مدیران عامل هیات مدیره اتحادیه‌ها و شرکت‌های تعاونی تحت عنوان ( آیین نامه تشخیص صلاحیت نامزدهای برای احرااز سمت مدیر عامل، هیات مدیره و بازرس اتحادیها و شرکت‌های تعاونی روستایی، کشاورزی و زنان) در ۱۰ ماده و ۱۸ تبصره تدوین و بعد از بررسی‌های کارشناسی در کمیته‌های مربوطه، در هیات مدیره سازمان تصویب و برای اجرا به استانها ابلاغ شده است،
وی افزود: در این زمینه به منظور توسعه دایره مدیریتی و بهره گیری از پتانسیل و قابلیت سایر افراد عضو در سطح شبکه تعاونی‌ها و تشکل‌ها ماده مهم ۵۱ قانون شرکت‌های تعاونی که سالها مغفول مانده بود نیز از طرف رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان به استان‌ها ابلاغ گردید.
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در ادامه افزود: در راستای تشکیل بهینه مجامع تعاونی‌ها و تشکلهای تحت پوشش شبکه، ضمن بهره گیری از نرم افزارها و IT برای ایجاد شفافیت فرآیند انتخابات، نسبت به ارائه طرح ساماندهی مجامع نسبت به تهیه ۷ دستورالعمل و ۱۹۱۱ نامه هدایتی و به استان‌ها ارسال اقدام نمود.
دکتر شیرزاد با اشاره به اینکه در جهت اجرایی نمودن این دستورالعمل‌ها با برنامه ریزی و مساعی و تلاش دفاتر توسعه و آموزش و حسابرسی به همراه روسای ادارات تابعه مدیریت تعاون روستایی استانها، توانسته است در اقدامی هماهنگ تعداد ۳۱۰۰ مجمع عمومی و فوق العاده شرکتها و اتحادیه‌ها را در سال۱۳۹۸ و با مشارکت بالای اعضاء به سرانجام برساندگفت: نکته مهم در این اقدام برگزاری این تعداد مجمع در سال ۱۳۹۸ در مقایسه با مجامع برگزار شده در طول ده سال گذشته بی سابقه و یک رکورد محسوب شده وهمچنین در مقایسه تطبیقی با سال ۱۳۹۷که تعداد مجامع عمومی وفوق العاده برگزار شده در سطح شرکت و تعاونی اتحادیه‌های کشور تعداد ۸۲۵ مجمع بوده است که این تعداد مجامع با رشد ۳۷۶ درصدی در سال ۱۳۹۸ به ۳۱۰۰ مجمع عمومی و فوق العاده رسیده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه تصریح کرد: بر همین اساس در سال ۱۳۹۷ بیشترین تعداد برگزاری مجامع مربوط به استان فارس (برابر با ۵۴ مجمع) و کمترین منطقه جیرفت و کهنوج (۶ مجمع) بوده است. واین میزان برای سال ۱۳۹۸ شامل بیشترین میزان برگزاری مجامع مربوط به استان آذربایجان شرقی(۲۴۲ مجمع) و کمترین مربوط به استان بوشهر(۱۴ مجمع) می‌باشد.
وی خاطر نشان کرد: بهره گیری از IT و الکترونیکی کردن فعالیتهای توسعه و آموزش، در حوزه مجامع نیز با برنامه ریزی و طراحی اولیه صورت گرفته، سامانه جامع آماری تحت وب، برای تبیین اطلاعات مرتبط با مجامع و اطلاعات پایه تخصصی شرکتها در سال ۱۳۹۹ به اجرا در خواهد آمد. وی در پایان اظهار نمود اهم دستور کارهای مجامع عمومی و فوق العاده در سال ۱۳۹۸ شبکه شرکتهای تعاونی روستایی و کشاورزی در موضوعات؛ استماع گزارش عملکرد سال تقویمی و مالی ۹۸ توسط مدیرعامل و رئیس محترم هیات مدیره، گزارش عملیات سود و زیان توسط حسابرسی مستقل، گزارش بازرس شرکتها، پیش بینی و تصویب بودجه سال۱۳۹۹ و متمم بودجه، انتخاب بازرس یا بازرسین برای مدت یک سال انتخاب هیات مدیره جدید، تصمیم گیری در موضوع عضوگیری جدید، افزایش سرمایه و سهام، تغییر مفادی از اساسنامه، … بوده است. / پات