دولت رقابت را به چرخه تولید آرد و نان برگرداند
دولت رقابت را به چرخه تولید آرد و نان برگرداند
اقتصادسبز آنلاین: دکتر حسین یزدجردی، رییس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران با بیان این‌که سومین کنفرانس سالانه بین‌المللی ایران گرین امسال در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن برگزار شد...

اقتصادسبز آنلاین: دکتر حسین یزدجردی، رییس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران با بیان این‌که سومین کنفرانس سالانه بین‌المللی ایران گرین امسال در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن برگزار شد گفت: این همایش تنها به کارخانجات آرد محدود نمی‌شود و در این گردهمایی کارخانجات دیگری همچون روغن، خوراک دام و طیور و… شرکت دارند و بخشی از کنفرانس این همایش مربوط به زنجیره آرد و نان است.

وی گفت: در اردیبهشت‌ماه سال جاری نیز این همایش در ابعاد کوچکتر در ژنو سوییس برگزار شد که برگزاری این روادید قطعاً موجب هموارسازی موانع تجارت غلات و صنایع مرتبط با آن است، در حال نیز حاضر بخش خصوصی در زمینه تجارت غلات و دانه‌های ‌روغنی با محدودیت مواجه است لکن آشنایی با بازار تجارت و بروز شدن بخش خصوصی در زمینه‌های مختلف آن می تواند برای بخش خصوصی مفید باشد.
دکتر یزدجردی در ادامه به پنل‌های مختلف همایش ایران گرین اشاره کرد و افزود: این همایش دارای 5 پنل متفاوت از جمله آرد و نان، تجارت؛ کشتیرانی؛ حمل و نقل لجستیک ؛ تجارت غلات و خوراک دام و دانه‌های روغنی است.
وی افزود: در رابطه با بخش روغن و دانه‌های روغنی می توان گفت آزادی عمل بیشتر است، بنابراین به‌طور کلی می‌توان گفت همایش ایران گرین در زمینه غلات و دانه‌های روغنی کنفرانسی است که تمام مسائل روز دنیا از قبیل آمارها، اطلاعات نحوه خرید و فروش؛ لجستیک و… را معرفی کرده و برای همه دست‌اندر‌کاران غلات و دانه‌های روغنی موضوعی جذاب است.

چشم‌انداز روشنی برای سال جدید وجود ندارد

به گفته رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران، با گذشت 4 ماه از سال تاکنون فکر اساسی به‌حال زنجیره گندم، آرد و نان نشده و صنعت آرد و نان به حال خود رها شده است
وی افزود: در واقع می‌توان گفت به دلیل وضعیت معیشتی مردم دولت نیز نمیخواهد تا تصمیم جدی جهت افزایش قیمت آرد و نان اتخاذ کند.
رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی آردسازان ایران در ادامه گفت: دولت قیمتی برای خرید گندم تعیین کرده است که در اصل تضمینی نبوده بلکه قیمت انحصاری خرید گندم است با توجه به تأخیر در اعلام نرخ قطعی مشکلاتی در زمینه تحویل گندم کشاورزان بودیم.

خرید انحصاری گندم، موجب حذف رقابت شده است

یزدجردی اذعان کرد: دولت با خرید انحصاری گندم، عملاً دامنه رقابت را به کلی حذف کرده است به‌طوری‌که حتی در بخش نان کشور نیز چنین اتفاقی روی داده و نتیجه آن عدم وجود کیفیت در دو بخش نان و آرد کشور خواهد بود.
ریاست هیأت مدیره کانون صنایع آرد ایران با بیان اینکه دولت باید رقابت را به چرخه تولید آرد و نان بازگرداند ‌تصریح کرد: در صورتی که دامنه رقابت گشوده شود قطعا تعدادی از تولید‌کنندگان از این چرخه حذف می‌شوند چرا که آرد و نان کالاهایی پر مصرف اند ضمن آنکه در حال حاضر ظرفیت تولید آرد در کشور ۲۲ میلیون تن است در صورتی که نیاز کشور ۱۰ میلیون تن می باشد.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود اذعان کرد: ما باید بازارهای صادراتی ایران را تقویت کنیم چرا که در حال حاضر کشورهای همسایه ی ما نظیر عراق و افغانستان به ارد صادراتی ما نیاز دارند اما متأسفانه ایران از این ورود به این دریچه توسعه باز مانده است.
ریاست هیأت مدیره کانون صنایع آرد کشور حذف برخی کارخانه‌ها در چرخه رقابت را امری اجتناب‌ناپذیر عنوان و خاطر‌نشان کرد: درست است که برخی کارخانجات و حتی نانوایی‌هایی که نمی‌توانند به روز باشند از چرخه تولید و رقابت حذف می‌شوند اما جای آنها را کیفیت و کارایی به بهترین شکل خواهد گرفت به‌عبارت دیگر تنها کسانی باقی می مانند که بتوانند آرد و نان کشور را با بهترین کیفیت به مصرف‌کنندگان ارائه کنند.
یزدجردی عدم هدف گذاری درست از سوی دولتمردان در صنعت آرد را مشکل دیگر این حوزه عنوان و اضافه کرد: به‌طوری‌که جابه‌جایی متعدد مسئولین سبب می‌شود همه انرژی ما صرف توجیه آدم‌های جدید به‌منظور حل مشکلات شود در‌صورتی که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی می‌تواند در این‌باره هدف‌گذاری بلند‌مدت داشته و زنجیره آرد،گندم و نان را آزاد کند.
وی در ادامه اظهار داشت: یکی دیگر از دلایلی که این زنجیره حیاتی کشور به‌حال خود رها شده نداشتن متولی و مسئول مشخص در این حوزه است.

مشکل ریشه‌ای زنجیره گندم، آرد و نان در چند نرخی بودن گندم و آرد است

رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران معتقد است با برابر شدن قیمت آرد یارانه‌ای نوع 1 و 2 که زمزمه‌های آن نیز به گوش می‌رسد مشکلی حل نخواهد شد و کار باید به‌صورت ریشه‌ای حل شود
دکتر یزدجردی در خاتمه افزود: ریشه فساد و رانت و مشکلات در چند نرخی بودن قیمت گندم و آرد است برای حل بخش عمده‌ای از مشکلات ‌ابتدا در شروع کار باید قیمت گندم یکسان شود و در مراحل بعدی با یکسان بودن قیمت گندم در کشور می‌توان برای بحث رقابتی شدن قیمت آرد قدم برداشت؛ نکته مهم درباره برگزاری این کنفرانس، آن است که حضور جمعی از فعالان صنعت آرد و دانه‌های روغنی و شرکت‌کنندگان خارجی، منجر به تبادل نظرات و دیدگاه‌های شده و حاصل آن، شبکه وسیع‌تری از اطلاعات خواهد بود.

 

 

اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا