9 کشور پیشرو در صادرات محصولات کشاورزی
9 کشور پیشرو در صادرات محصولات کشاورزی
اقتصادسبز آنلاین: «در حوزه صادرات محصولات کشاورزی، ارتباط با 9 کشور برجسته جهانی، یک فرصت بی‌نظیر را برای تجارت و گسترش اقتصادی ایجاد می‌کند.

زهرا مازندرانی

اقتصادسبز آنلاین: «در حوزه صادرات محصولات کشاورزی، ارتباط با 9 کشور برجسته جهانی، یک فرصت بی‌نظیر را برای تجارت و گسترش اقتصادی ایجاد می‌کند. این 9 کشور با تولیدات متنوع و با کیفیت در حوزه کشاورزی، قادر به تأمین نیازهای جهانی و همچنین بهره‌برداری از بازارهای بین‌المللی هستند.
صادرات محصولات کشاورزی در این 9 کشور، علاوه بر ارتقای اقتصادی، می‌تواند به توسعه پایدار و بهبود شرایط زندگی کشاورزان و جوامع محلی نیز کمک کند. با بهره‌گیری از فرصت‌های صادرات و همکاری با این کشورها، می‌توانیم یک شبکه جهانی قوی در حوزه کشاورزی ایجاد کرده و منافع مشترک را بهبود بخشیم.

1. اندونزی

اندونزی یکی از صادرکنندگان پیشرو محصولات کشاورزی در سال 2023 است. این کشور بزرگترین تولید کننده و صادرکننده روغن پالم است که حدود 46 میلیون تن روغن پالم تولید می‌کند و هر سال 17 میلیارد دلار روغن صادر می‌کند. این کشور می‌تواند مقادیر زیادی روغن پالم صادر کند چرا که بیش از 90 درصد از درختان نخل جهان در اندونزی و مالزی یافت می‌شود.

2. ایالات متحده آمریکا

ایالات متحده مسلماً در هر بخش، از جمله صنعت صادرات کشاورزی، یک ابرقدرت است. این کشور بزرگترین صادرکننده سویا است. دلیل این امر این است که ایالات متحده پیشروترین تولیدکننده سویا در سطح جهان است.

3. چین

چین بزرگترین تولید کننده و صادرکننده سیر است. تولید سیر در این کشور آسیایی بیش از 80 درصد از تولید جهانی را تشکیل می‌دهد. چین سالانه بیش از 23 میلیون تن سیر تولید می‌کند. این کشور عمدتاً سیر را به امارات متحده عربی، ایالات متحده، ویتنام و اندونزی صادر می‌کند.

4. هند

هند بزرگترین صادرکننده برنج در سطح جهان است و اکنون بیش از پنج سال است که پیشروی خود را حفظ کرده است. این کشور در سال 2019، 18.75 میلیون تن برنج به سایر کشورها صادر کرده است. هند برنج غیر باسماتی خود را به کشورهای آفریقایی و آسیایی صادر می‌کند. در مقابل، برنج باسماتی ممتاز آن به ایالات متحده، خاورمیانه و سایر کشورها در اروپا و استرالیا صادر می‌شود.

5. فیلیپین

فیلیپین یکی از بزرگترین صادرکنندگان موز در جهان است. تولید گسترده موز در اواخر قرن بیستم در فیلیپین آغاز شد، زمانی که دولت اجازه فروش زمین به سرمایه گذاران خارجی را داد تا مزارع عظیم موز ایجاد کنند. این کشور میلیون‌ها تن موز تولید می‌کند که بالغ بر 5/1 میلیارد دلار در سال است.

6. نیجریه

نیجریه در غرب آفریقا قرار دارد و بزرگترین صادرکننده دانه‌های کاکائو است. این کشور سالانه حدود 270 هزار تن دانه کاکائو تولید می‌کند. واردکنندگان اصلی دانه‌های کاکائو نیجریه هلند، اندونزی و بلژیک هستند.

7. ایران

ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان هندوانه است. ایران تا آخر سال 1400 بیش از نیم میلیون تن هندوانه صادر کرده بود. تولید بزرگ هندوانه ایران به دلیل هوای گرم آن است که برای کاشت و برداشت این میوه مناسب است. ارمنستان، قطر، کویت، عراق و عمان بزرگترین واردکنندگان هندوانه ایرانی هستند.

8. روسیه

وقتی صحبت از گندم می‌شود، روسیه را به یاد آورید چرا که بزرگترین صادرکننده گندم در جهان است. این کشور حدود 18 درصد از کل گندم را در بازار بین‌المللی صادر می‌کند. تولید گندم در روسیه پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی به اوج خود رسید. دولت جدید کشاورزی فردی را ترویج کرد و به مردم اجازه داد تا تولید گندم در مقیاس بزرگ را آغاز کنند.

9. برزیل

برزیل به دلیل تولید گسترده نیشکر شناخته شده است. این کشور بزرگترین صادرکننده نیشکر به بازارهای بین‌المللی است که سالانه بیش از 60 درصد نیشکر جهان را تامین می‌کند.

 
 

اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا